Praha TV: Denní sledovanost překračuje 300 tisíc diváků

čtvrtek, 28. června 2018, 10:30 Aktuality, TV MediaGuru

Data vycházejí ze spotřebitelského výzkumu MML-TGI výzkumné agentury Median.

Foto: repro Praha TV

Foto: repro Praha TV

Vysílání TV Praha sleduje denně více než 300 tisíc diváků. Vyplývá to z průzkumu spotřebitelského chování a mediální konzumace MML-TGI společnosti Median. Z průzkumu rovněž vyplývá, že týdenní sledovanost této televize je téměř 500 tisíc diváků.

V Praze a středních Čechách má být podle stejného výzkumu sledovanost TV Praha mírně vyšší než sledovanost celostátních médií.„Je zřejmé, že zájem diváků o regionální a lokální informace je větší než o ty celostátní,“ říká ředitel Praha TV Přemysl Svora. Celostátní televize se podle jeho názoru věnují dění v regionu jen okrajově.

Průzkum provedla agentura ve 4. čtvrtletí roku 2017 a 1. čtvrtletí 2018 na vzorku 15.000 respondentů. Bližší informace o profilu diváků TV Praha se můžete dozvědět v prezentaci, která je ke stažení níže.

Praha TV vysílá terestricky v regionální síti 4 provozovatele Prague Digital TV, dále prostřednictvím UPC, O2 a dalších kabelových operátorů.

V příštím roce spustí také hybridní vysílání HbbTV a vysílání v HD kvalitě. V rámci HbbTV chce nabídnout především svůj archiv. Letos na podzim chystá rovněž změnu vizuálu. 

Vlastníkem společnosti Praha TV je Přemysl Svora, Československá filmová společnost a firma Our media.

-mav-, -čtk-