Prima mění zpravodajství, uvede Velké zprávy

středa, 27. června 2018, 13:30 TV MediaGuru

Prima mění podobu své hlavní zpravodajské relace, od července uvede Velké zprávy.

Logo nové hlavní zpravodajské relace Velké zprávy, zdroj: FTV Prima

Logo nové hlavní zpravodajské relace Velké zprávy, zdroj: FTV Prima

Televize Prima mění podobu své hlavní zpravodajské relace. Od 1. července uvede Velké zprávy, které se budou vysílat od 18.55 po dobu 45 minut. Doposud vysílala půlhodiny pod názvem Zprávy FTV Prima, po kterých následovaly Krimi zprávy, Divošky a Top Star.

„Velké Zprávy nabídnou divákům prostřednictvím živých vstupů reportérů z regionů dění v Česku v přímém přenosu. Redakce Krimi zpráv spojila síly s redakcí domácího zpravodajství, větší prostor dostanou také témata ze zahraničí. Nově místo klasických reportáží sázíme právě na živé vstupy z míst, v reálném čase živě pokryjeme zásadní dění v celé České republice. Divákům nabídneme ještě více zpráv z domova i ze světa a nebojíme se žádných témat,“ říká Jitka Obzinová, šéfredaktorka zpravodajství a publicistiky televize Prima.

Na přípravě Velkých zpráv se bude podílet téměř 70 reportérů. „Dobře víme, že dnešní divák chce informaci dostat pokud možno hned a živé vstupy jsou skvělou příležitostí, jak zprávu podat rychle, přehledně a jasně. Více živých vstupů, nejnovější informace, aktuální vývoj. Nová podoba, nová zjištění, nové souvislosti, to zásadní a živě z celé České republiky. Jsme tam, kde jsou naši diváci, sázíme na sílu regionů a věříme, že nové Velké Zprávy pro ně budou skvělým zdrojem o dění u nich doma i ve světě,“ doplnila Obzinová.

Součástí zpravodajské relace bude také vysílání na internetu a Facebooku, kde budou reportéři informovat o aktuálním dění živě přímo z místa. Několikrát týdně bude zpravodajství doplňovat také pořad Názory bez cenzury, živě vysílaný ze zpravodajského studia na internetových stránkách, kam mohou diváci přes FB posílat své dotazy. 

Po Velkých zprávách, které budou končit v 19:40, bude následovat desetiminutový pořad Divošky a poté Top Star, vypadávají tedy Krimi zprávy.

-stk-