Simkanič odchází z Internet Info, řízení přebírá Antoš

pondělí, 25. června 2018, 16:48 Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

K podstatné změně dochází ve společnosti Internet Info, z jejího vedení odchází dlouholetý ředitel Ján Simkanič.

Marek Antoš, foto: Internet Info

Marek Antoš, foto: Internet Info

Po osmnácti letech končí své působení ve společnosti Internet Info její dlouholetý výkonný ředitel Ján Simkanič. Každodenního řízení společnosti se znovu ujímá její zakladatel a jednatel Marek Antoš. Změna proběhne k 30. 6. 2018. Simkanič podle oficiálního sdělení odchází věnovat se novému projektu.

„Internet Info mi přirostlo k srdci a jsem mu nesmírně vděčný za velké množství zážitků, zkušeností a projektů. Vždy mu budu přát jen to nejlepší, protože v mediálním světě je jen málo podobných firem. Neodchází se mi snadno, ale přišel ten správný čas," říká Ján Simkanič.

Ján Simkanič, foto: Internet Info

Ján Simkanič, foto: Internet Info

Ján Simkanič začínal ve firmě jako redaktor finančního serveru Měšec.cz, od roku 2006 byl jejím výkonným ředitelem. Ve své roli také deset let až do letošního roku předsedal Sdružení pro internetový rozvoj. V letošním roce se rozhodl znovu nekandidovat na pozici předsedy výkonné rady SPIR. Podle severu Lupa.cz se Simkanič má věnovat přípravě nového deníku, který má vzniknout po vzoru slovenského Denníku N.

„Rád bych Honzovi poděkoval za skvělou spolupráci v čele Internet Info, díky níž se nám podařilo dosáhnout řady úspěchů. Loučení po tak dlouhé době není jednoduché, je to ale i příležitost k dalšímu posunu pro obě strany,“ říká Marek Antoš.

Marek Antoš se na internetu se pohybuje od roku 1994, společnost Internet Info založil v roce 1998. V prvních letech působil též jako šéfredaktor serveru Lupa.cz, později vedl konzultační centrum Dobrý web.

Internet Info je provozovatelem odborných internetových deníků (např. Lupa.cz, Měšec.cz, Podnikatel.cz), pořadatelem konferencí (Czech Internet Forum, E-Business Forum, WebTop100) a společenských akcí (Křišťálová Lupa). Celková návštěvnost webů Internet Info představovala v letošním květnu 2,6 mil reálných uživatelů (zdroj: NetMonitor), svým zásahem se řadí do TOP 15 hráčů českého internetu (počítáno i s mediazastupiteli).

-mav-