Weby Economie začaly využívat inzertní formát idvertorial

středa, 6. června 2018, 07:30 Internet & Mobil MediaGuru

Dynamický formát textové reklamy idvertorial začala prodávat také Economia.

Foto: Economia

Foto: Economia

Economia spustila nový inzertní produkt na svých webech, mezi něž patří například iHned.cz, Aktuálně.cz, Žena.cz nebo Centrum.cz. Jde o formát idvertorial, který dodala společnost Idvert.

Idvertorial je advertorialem online médií. Zobrazuje články klientů na prémiové pozici  a automaticky optimalizuje zobrazování obsahu s nejvyšší čteností. Díky zobrazení výkonu kampaně v reálném čase lze upravit textový obsah a ovlivnit tak její výsledek.

V případě Economie má optimalizovat výkon a nabízet různé moduly a možnosti zobrazení až na sedm webů. Součástí systému je i možnost vložení obrázků a embedovaného videa. V rámci kampaně lze u vydavatele využít možnosti cílení na specifické publikum, na výběr je několik skupin vytvořených podle chování uživatelů internetu, tzv. behaviorální cílení. Nabízí kombinaci až čtyř článků ve dvou variantách, tedy celkem osm možností, přičemž jejich zobrazování je nastaveno dle odezvy publika. 

„Idvertorial nabízí řízenou distribuci zadavatelem vytvořeného obsahu v prostředí nejnavštěvovanějších zpravodajských a tematických webů. Díky tomu dokáže zasáhnout velké množství čtenářů v tematicky relevantním prostředí a současně zajistit i vysokou míru jejich interakce s obsahem. Šíření obsahu prostřednictvím idvertorialu je tak velmi podobné distribuci obsahu v sociálních médiích s tím rozdílem, že nad ním máte daleko větší kontrolu,” uvedl Radek Pálka, business development director společnosti Idvert.

Formát idvertorial v současné době využívá také mediální dům Czech News Center (CNC). Firma Idvert se také snaží nalézt možnosti spolupráce i na Slovensku.

-mav-