Barrandov zruší relaci Naše zprávy, zavede nové pořady

úterý, 24. července 2018, 10:50 TV MediaGuru

Televize Barrandov upravuje vysílání svých zpravodajských pořadů, zruší relaci Naše zprávy.

Repro TV Barrandov

Repro TV Barrandov

Televize Barrandov mění strukturu svého zpravodajství. Od srpna ruší svou večerní zpravodajskou relaci Naše zprávy a místo toho od září nasadí nové zpravodajské formáty. O jaké formáty přesně půjde, zatím televize neuvedla.

S novým programovým schématem se má v nabídce TV Barrandov objevit nový pořad, který má komentovat aktuální domácí i světové dění.

„Pro ukončení klasické večerního zpravodajského bloku hovoří především fakt, že dlouhodobě klesá zájem diváků o zpravodajství na všech televizních kanálech. TV Barrandov se jako první rozhodla na tento dlouhodobý trend reagovat a vyjít divákům vstříc. Trend klesajícího zájmu diváků o klasické zpravodajství potvrzují nejen výzkumy TV Barrandov, ale například i data z výzkumu Media Market Lifestyle – TGI,“ zdůvodnila společnost v oficiální zprávě.

Na poli publicistiky dále počítá s pořady Aréna Jaromíra Soukupa, Duel Jaromíra Soukupa a Kauzy Jaromíra Soukupa, které se vrátí od září.

„TV Barrandov rozhodně nerezignuje na zpravodajství a publicistiku, jen ji chceme, podobně jako v případě jiných mých pořadů, nabídnout v podobě, která bude pro diváky atraktivní. Věřím, že opakování zpráv z internetu a promítání videí ve stylu sociálních sítí není prostě již perspektivní cesta. Již v průběhu léta jsme si vyzkoušeli některé nové zpravodajské formáty a nyní víme, že mají šanci uspět,“ uvedl generální ředitel TV Barrandov a předseda představenstva mediálního domu Empresa Media Jaromír Soukup. 

Zpravodajská relace Naše zprávy se vysílá každý den od 18:30. Za období prvního letošního pololetí sledovalo pořad v průměru 189 tisíc diváků starších 15 let při podílu 6,2 %.

-mav-