Creditas od září podpoří multibankovní aplikaci Richee

středa, 18. července 2018, 10:30 Aktuality, Marketing MediaGuru

Creditas uvádí do pilotního provozu multibankovní aplikaci. Představí ji pod značkou Richee.

Creditas uvádí multibankovní aplikaci Richee, zdroj: Creditas

Creditas uvádí multibankovní aplikaci Richee, zdroj: Creditas

Banka Creditas spustila pilotní provoz první mobilní multibankovní platformy na českém trhu. Pod názvem Richee přináší aplikaci, v níž může klient sledovat a ovládat své účty v různých bankách. Do září bude dostupná jen omezené skupině uživatelů, nejpozději od října pak bude i s novými funkcemi k dispozici všem. Používat ji může kdokoliv, nejenom klienti banky Creditas, i proto bude aplikace prezentovaná pod samostatnou značkou. 

„Richee spojí všechny účty klientů různých bank do jedné aplikace. Jednoduchost, přehlednost a komfort užívání jsou přitom stěžejní požadavky současných uživatelů. My k nim navíc ještě přidáváme bezpečnost, která je pro nás klíčová,“ popsal za Creditas člen představenstva a lídr projektu Richee Kamil Rataj s tím, že název aplikace odkazuje k hlavní misi nové značky „pomáhat lidem zbohatnout“. Richee, jež je odvozeno od anglického výrazu rich (bohatý), má také pomoci s uživateli vytvořit osobnější vztah.

Zatím lze mít v aplikaci Richee účty Creditas, Equa, Fio a Air Bank, do konce léta by se měla přidat Česká spořitelna a Moneta. „Ostatní banky připojíme hned, jak zpřístupní svá API rozhraní. Čekali jsme, že se tak stane už v lednu s počátkem účinnosti směrnice, jde to ale pomaleji. S ohledem na bezpečnost citlivých klientských dat chceme připojovat banky pouze přes zabezpečené API rozhraní, riskantnímu screen scraping se budeme vyhýbat,“ řekl Kamil Rataj. 

V současnosti Richee, který funguje na iOS a Android, nabízí přehled o celkovém zůstatku i zůstatcích na jednotlivých účtech, automaticky generuje statistiky příjmů a výdajů, včetně jejich kategorizace. Rovněž má i funkci virtuálního účtu, kam si klient může doplnit vlastní data, například o hotovostních transakcích. Od podzimu přibude možnost zadávat a autorizovat platby, Richee účet a karta. Nastavit bude možné také notifikace či platební šablony, přidávat přílohy k transakcím, jako jsou účtenky či faktory, nebo spravovat osobní či rodinné rozpočty.

Do budoucna chce Creditas přes aplikaci nabízet i své produkty, případně produkty třetích stran, zpřístupnit NFC platby přes Google Pay či spustit finančního rádce. „Právě tímto způsobem chceme, aby se RIchee stal plnohodnotnou aplikací pro správu financí a obsluhu bankovních účtů svého uživatele,“ dodal Jan Jeřábek, ředitel retailového bankovnictví Creditas.  

Richee, jež chce oslovit zejména mladší cílovou skupinu, bude marketingově podporována od poloviny září, kdy bude spuštěn teaser. Na něj naváže kampaň v plném mediamixu. „Novou značku chceme na trh uvést výrazně,“ přiblížil marketingový ředitel Creditas Jiří Salajka.

Na vývoji aplikace spolupracovala Creditas se společností Cleverlance. Pod vizuální identitou nové značky je podepsáno studio Dynamo Design, které připravilo i grafickou podobu a první kampaň Banky Creditas. 

-stk-