ČT na podzim: Rédl, První republika, Lynč, Zahradnictví či StarDance

úterý, 31. července 2018, 11:00 TV MediaGuru

Česká televize představila programové novinky pro letošní podzimní sezónu.

Foto: MediaGuru.cz

Foto: MediaGuru.cz

Česká televize uvede v letošním podzimním vysílání pět nových původních seriálů a minisérií. Jsou mezi nimi seriály Rédl, Zahradnictví, Lynč či pokračování seriálů Labyrint a První republika. Podzimní sezóna na České televizi bude také ve znamení taneční reality show StarDance.

„Máme chuť riskovat a zkoušíme věci, do kterých se zatím nikdo nepustil,“ uvedl na úvod tiskové konference generální ředitel České televize Petr Dvořák. Je zároveň přesvědčen, že dramatickou tvorbu vyrábí ČT efektivně, a to i v mezinárodním srovnání. „Chceme se odlišit od toho, co vzniká v jiném televizním prostoru,“ dodal. 

Podle programového ředitele ČT Milana Fridricha má programové schéma hlavního kanálu ČT jasnou programovou koncepci. Pondělí je vyhrazeno kriminálním příběhům (Labyrint), úterý a čtvrtek archivnímu fondu ČT (na podzim repríza seriálu Doktor Martin), středa původním seriálům, pátek rodinným pořadům (První republika), sobota zábavě (soutěž Kde domov můj, StarDance) a v neděli autorské a koprodukční dramatické tvorbě (Rédl, Zahradnictví a další projekty).

Hlavní novinky ČT na podzim 2018          

Rédl

Čtyřdílná minisérie režiséra Jiřího Hřebejka v hlavní roli s Ondřejem Sokolem. Děj je situován do roku 1992, prokurátor Roman Rédl řeší trestní stíhání posledního šéfa StB, generála Lorence. Dále hrají: David Novotný, Petra Hřebíčková či Martin Hofmann.

První republika III

Pokračování seriálu líčícího osudy rodiny Valentů. Děj se posouvá do roku 1930, tedy do období hospodářské krize. Třináct nových dílů přinese kriminální zápletky nebo milostný trojúhelník. V hereckých rolích se znovu představí Jiří Vyorálek, Ján Koleník, Veronika Arichteva, Kristýna Boková či Stanislav Majer. Třetí řadu opět režíroval Biser A. Arichtev.

Lynč

Osmidílný seriál mladých českých autorů, který vznikl pod vedením amerického scénáristy Harolda Aptera. Mladý dokumentarista zjišťuje detaily násilné smrti svého kamaráda z dětství. Hrají: Matěj Anděl, Marcel Bendig či Barbora Šporclová.  

Labyrint III

Kriminální seriál s mysteriózní tematikou pokračuje třetí řadou, v hlavní roli se objeví Jiří Langmajer, Lenka Vlasáková, Miroslav Donutil či Petr Stach.

Zahradnictví

Novinka režiséra Jiřího Hřebejka a scénáristy Petra Jarchovského popisuje životní příběh tří propojených rodin odehrávající se v letech 1939-1959. Spojuje je zahradnictví, vlastněné manžely ztvárněnými Davidem Novotným a Lenkou Krobotovou. Dále hrají Ondřej Sokol, Aňa Geislerová, Gabriela Míčová nebo Klára Melíšková. Filmová předloha byla převedena do šestidílného seriálu.

StarDance

Sobotní večery budou vyhrazeny taneční show StarDance, která se bude vysílat už podeváté. Detaily k deváté řadě ale zatím ČT neuvolnila, chystá speciální tiskovou konferenci.

Filmové premiéry

  • Kvarteto – film Miroslava Krobota o čtveřici kamarádů hrajících ve smyčcovém souboru
  • Přes kosti mrtvých – zpráva Agnieszky Holland o naší minulosti
  • Vlk z Královských Vinohrad – film režiséra Jana Němce inspirovaný reálnými životními zážitky
  • Skokan – road movie o cestě za snem režiséra Petra Václava
  • Eva Nová – Emília Vašáryová v česko-slovenském dramatu
  • Viditelný svět – psychologické drama s Ivanem Trojanem

Podzim v České televizi 2018, zdroj: Česká televize

Česká televize nabídne také zahraniční seriály. Jsou mezi nimi desetidílný Mladý papež, adaptace románu Vojna a mír, dvoudílný film o kubánském vůdci Fidel, čtvrtá řada seriálu Most, pátá série Domu z karet a druhá řada thrilleru Okupace.

Dokumentární pořady, které odvysílá ČT na podzim, představila v minulém týdnu. Více zde: Dokumenty ČT: Dovolená v éře páry či docudrama Železný věk.

Bližší detaily k pořadům hrané tvorby si můžete prohlédnout v dokumentu níže.

-mav-

Jaká programová novinka ČT vás nejvíc láká?

  • {{item.percentage}}% ({{item.amount}})
Zobrazit výsledky