Do prodeje se vrací Nokia 8110, je za 1990 korun

středa, 4. července 2018, 07:30 Aktuality, Marketing MediaGuru

Provedení inovované Nokie 8110 ve žluté banánové barvě je v prodeji exkluzivně u Alza.cz.

Nokia 8110, foto: HMD Global

Nokia 8110, foto: HMD Global

Na český trh přicházejí další letos oznámené telefony z portfolia HMD Global. Jde o Nokia 3.1, inovaci cenově dostupného modelu z loňského roku, a Nokia 8110.

Znovuzrozená legenda Nokia 8110 oživuje design s vysouvacím krytem klávesnice a v aktuální verzi nabídne také podporu 4G sítí. Oproti běžným tlačítkovým telefonům přinese také možnost instalace různých aplikací, např. Google Assistant, Google Search, Google Maps, Facebook nebo Twitter. Umožní také práci s e-maily nebo import kontaktů a synchronizaci kalendáře s Outlookem a Gmailem. Obsahuje i moderní verzi hry had.

Nokia 8110 má být dostupná za doporučenou cenu 1 999 Kč s DPH ve dvou barevných provedeních Traditional Black a Banana Yellow. O prodej druhé jmenované varianty se v České republice exkluzivně postará Alza.cz.

Nokia 3 z předchozího roku se stala dosud nejúspěšnějším modelem z portfolia chytrých telefonů HMD Global. Inovovaná Nokia 3.1 na ni navazuje. Nokia 3.1 je nyní na českém trhu dostupná za doporučenou cenu 3 599 Kč s DPH v barevném provedení Black/Chrome, varianta Blue/Copper přijde do prodeje později. 

O návratu značky Nokia a o její marketingové strategii jsme mluvili s marketingovým ředitelem HMD Global pro střední a východní Evropu Tomislavem Himbelem. Rozhovor můžete číst zde: Nokia chce podporovat hlavně chytré telefony.

-mav-