Internet Info kupuje od Economie weby Stahuj a SW

čtvrtek, 26. července 2018, 15:10 Internet & Mobil MediaGuru

Portfolio Internet Info, kam patří například Lupa.cz nebo Měšec.cz, se rozrůstá o servery Stahuj a SW.

Marek Antoš, foto: Internet Info

Marek Antoš, foto: Internet Info

Novým majitelem serverů SW.cz a Stahuj.cz se k 1. srpnu 2018 stane společnost Internet Info. Získává je od společnosti Economia. Economia chce získané finanční i kapacitní investovat do dalšího rozvoje placeného obsahu, sdělil Roman Latuske, generální ředitel Economie.

„Značky Stahuj.cz a SW.cz, které se nyní potkají pod společnou střechou s naším portálem Slunečnice.cz, patří k tradičním a známým službám na českém internetu, proto je i do budoucna chceme zachovat. Chystáme se však investovat do modernizace jejich podoby a využít synergií, které se nabízejí,“ uvádí k akvizici Marek Antoš, jednatel společnosti Internet Info.

SW.cz je specializovaným internetovým obchodem se softwarem (antiviry, programy na úpravu fotografií a videí, multimédia, operační systémy, optimalizační aplikace, grafické editory, slovníky a další). Portál Stahuj.cz představuje katalog aplikací pro Windows, MacOS, Linux i Android a je rozšířen o magazín a poradnu. Katalog programů na Stahuj.cz funguje jako přímá podpora e-shopu SW.cz. 

Společnost Internet Info působí na internetovém trhu od roku 1998 a je jednou z nejstarších čistě internetových společností na českém internetu. Vydává odborné internetové deníky (např. Lupa.cz, Měšec.cz, Podnikatel.cz) a provozuje různé internetové služby (Slunečnice.cz či Navrcholu.cz).

Economia je na internetovém trhu provozovatelem serverů aktuálně.cz, centrum.cz či iHned.cz. V červnu dosáhla souhrnné návštěvnosti 4,7 mil. RU (zdroj: NetMonitor).  

-mav-