Miton zvyšuje podíl ve službě IdeálníNájemce.cz

pondělí, 20. srpna 2018, 00:25 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Investiční skupina Miton zvyšuje svůj podíl ve službě IdeálníNájemce.cz na 46 %.

Zakladatelé služby IdeálníNájemce.cz (zleva): Tomáš Brychta, Martin Březina a Johny Patera, zdroj: Miton

Zakladatelé služby IdeálníNájemce.cz (zleva): Tomáš Brychta, Martin Březina a Johny Patera, zdroj: Miton

Investiční skupina Miton odkoupila další podíl ve službě IdeálníNájemce.cz. Z původních 15 % jej navýšila na 46 %. „V IdeálníNájemce.cz máme nově 46% podíl. Službě, kterou za rok proteče 70 mil. Kč a která významně usnadňuje život každému, kdo chce pronajmout byt,“ říká za Miton Milan Zemánek a dodává: „Ve druhém investičním kole jsme navýšili svůj podíl uplatněním opce. A k tomu přikoupili podíly od Jiřího Hlavenky a Olivera Dlouhého (Kiwi.com) v celkové výši 21 %. Transakce ohodnotila IdeálníhoNájemce.cz na 100 milionů korun.“

IdeálníNájemce.cz nabízí majitelům veškerý servis spojený s pronájmem jejich nemovitosti, včetně převzetí všech rizik. Nejenže prostřednictvím všech dostupných informací ověří a vybere vhodného nájemce, ale také zaručí, že majitel bude dostávat nájemné pravidelně a včas, bez ohledu na reálnou obsazenost bytu. Rovněž zařídí veškeré smluvní náležitosti, vyúčtování služeb či pojištění a v případě potřeby se postará také o případné kontroly, opravy a údržby bytu.

Služba vznikla v roce 2015 pod společností UlovDomov.cz. Pod vedením zakladatelů Tomáše Brychty, Martina Březiny a Johnyho Patery se rozrostla a stará se o ni padesátičlenný tým. „Společně chceme dál měnit český trh, převzít od majitelů veškeré záležitosti spojené s nájemním bydlením a nastavit nový standard bydlení v ČR. Začínáme se také poohlížet po dalších velkých evropských městech. Vysoké procento domácností tam žije v pronájmu, což je pro nás obrovská příležitost,” říká k transakci šéf firmy Tomáš Brychta.

-stk-