Policie kampaní upozorňuje na zneužívání linky 158

čtvrtek, 16. srpna 2018, 10:30 Aktuality, Reklama MediaGuru

Policie ČR upozorňuje ukázkou reálných hovorů na tísňové volání 158 na její možné zneužívání.

Zdroj: Policie ČR

Zdroj: Policie ČR

Policie ČR odstartovala ve středu 15. 8. kampaň ke Dni linky 158, prostřednictvím které chce upozornit na správné používání tohoto tísňového volání.

„Příjem linky 158 a následná reakce na danou událost patří mezi jednu z nejdůležitějších činností Policie ČR, která u policisty vyžaduje naprostou soustředěnost, okamžitou reakce schopnost, trpělivost a také psychickou odolnost. Tímto dnem, který byl symbolicky stanoven na 15. 8., se snažíme připomenout existenci a důležitost národní linky tísňového volání a ukázat veřejnosti, k čemu linka slouží a v jakých případech na ni volat, popřípadě nevolat,“ vysvětlil policejní prezident Tomáš Tuhý.

Kampaň pracuje s jedenácti rozhlasovými spoty s reálnými hovory na lince 158. Cílem je ukázat, jaké hovory na tísňovou linku nepatří, a zdůraznit, že číslo 158 slouží pro případ ohrožení života, zdraví, majetku nebo veřejného pořádku.

Zároveň jsou vybrané hovory převedeny i do komiksových verzí, jež budou uveřejněny na sociálních sítích.

Zdroj: Policie ČR

Zdroj: Policie ČR

Za celý rok 2017 přijala Policie ČR na lince 158 1 254 000 hovorů. Z tísňových linek Hasičského záchranného sboru a Zdravotnické záchranné služby pak bylo předáno sto padesát tisíc událostí. Průměrná délka hovoru činila 1:48 minuty.

-stk-