Provozovatel přístřešků MHD v Praze se do voleb nevybere

pátek, 24. srpna 2018, 15:10 Aktuality, Outdoor MediaGuru

Až nové vedení pražské radnice má vybírat provozovatele přístřešků MHD.

Foto: JCDecaux

Foto: JCDecaux

Provozovatele přístřešků MHD v metropoli po roce 2021, kdy skončí současná smlouva s firmou JCDecaux, vybere až následující vedení radnice. ČTK to sdělil radní pro majetek Karel Grabein Procházka (ANO). Zakázku město ještě nevypsalo, jen schválilo záměr. Rada před časem rozhodla, že JCDecaux neprodlouží smlouvu a vybere nového provozovatele, který přístřešky pořídí a poplynou mu zisky z reklamy. JCDecaux následně uvedla, že magistrát tendr připravuje tak, aby v něm uspěla konkurenční firma BigBoard. Jak magistrát, tak BigBoard to odmítly.

Podle radního nejsou pravdivé informace, že už existuje výběrová komise a zakázka je zahájena. Kromě záměru schváleného radou podle něj ještě není připraveno nic. Provozovatele chce město najít formou koncesního řízení. 

JCDecaux nyní v Praze vlastní a provozuje zhruba 900 přístřešků na zastávkách MHD. Další má dopravní podnik. Nová firma by je měla od roku 2021 vlastnit všechny s tím, že 585 reklamních ploch by bylo vyhrazeno pro potřeby magistrátu. Příjmy z reklamy z ostatních by šly soukromníkovi. Na oplátku by Praze podle návrhu platil 30 milionů korun ročně. Přesné podmínky smlouvy ještě vzejdou z koncesního řízení.

-čtk-