Skupina Publicis jedná o fúzi s Kindred Group

pondělí, 6. srpna 2018, 07:30 Reklama MediaGuru

Na českém trhu by mohlo dojít k propojení skupiny Publicis s Kindred Group.

Zdroj: Publicis, Kindred Group

Zdroj: Publicis, Kindred Group

Na českém reklamním trhu by mohlo dojít k propojení dvou významných subjektů. Podle informací MediaGuru.cz probíhají už několik týdnů jednání zástupců Publicisu a Kindred Group. K dohodě by mohlo být blízko, obě společnosti ale informace nepotvrdily a vyjádřily se jen obecně.  

Publicis ale nezastírá, že má zájem rozšířit svou působnost na trhu i díky akvizici. „Naše skupina neustále hledá silné partnery na všech trzích, na kterých působíme, a to včetně České republiky. Ze strategických důvodů nechceme sdělovat, se kterými subjekty probíhá aktuálně jednání,“ řekl na dotaz MediaGuru.cz Tomáš Varga, CEO pro střední Evropu společnosti Publicis One.

„S dotazem na možnou akvizici Kindred Group nás pravidelně oslovují různé subjekty, konkrétní jména ale nekomentujeme. Spolupráci s partnery, která by otevřela nové možnosti dlouhodobého rozvoje našich agentur, jsme nicméně otevřeni,“ reagoval Michal Kříž za skupinu Kindred Group.

Do skupiny Publicis patří například agentury Leo Burnett, Saatchi & Saatchi, BBH, Starcom, Zenith, Spark Foundry či Blue 449. Publicis One má více než sedm tisíc zaměstnanců ve 39 zemích v Latinské Americe a Evropě, na Středním východě a v Asii.

Pod hlavičkou české Kindred Group působí agentury Nydrle, Inspiro, Nurun, RedMedia a Go.Direct.

-stk-, -mav-