TV Kinosvět a War uvedou na podzim několik novinek

pondělí, 27. srpna 2018, 12:15 Aktuality, TV MediaGuru

Televizní stanice z portfolia Československé filmové společnosti zveřejnily svůj program na letošní podzim.

Zdroj: Československá filmová společnost

Zdroj: Československá filmová společnost

Podzimní programová nabídka televize Kinosvět, televize záhad a tajemství, se má nést v tradičním duch duchu: neznámo, záhady, zločin, tajná historie. Každé pondělí a středu pak uvede i dokumenty z oblasti vojenství.

„Vybrali jsme a připravili takové dokumenty, které nebyly dosud k vidění a které znovu a znovu nepřemílají stále totéž. Poohlédli jsme se po nich nejen po celé Evropě a Americe, ale i doma a jsem si jist, že diváci budou mít přinejmenším o čem přemýšlet. Svět totiž není skutečně jednoduchý a rozumem se nedá vše vysvětlit,“ přibližuje podzimní nabídku Leoš Pohl, většinový majitel Československé filmové společnosti, která TV Kinosvět provozuje. 

Tajemné horizonty, foto: Kinosvět

Tajemné horizonty, foto: Kinosvět

Vybrané pořady Kinosvět

Původní dokumentární tvorba

  • Po stopách tajemna. Dvanáctidílný původní seriál producenta Jakuba Boučka pro TV Kinosvět postupně nabídne tyto díly: Tajemství Bohnického ústavního hřbitova, Devět křížů, Tajemství mrtvé nevěsty, Nejděsivější les v České republice, Severočeský Faust, Velhartický hřbitov, Pohádka - statek s temnou minulosti, Hagen, Dětská léčebna v Dubí, Kamenné řady a menhiry, Záhada penziónu Nimrod, Československé Lurdy a Příběh dolského mlýna.
  • Tajemné Rumunsko. Sedmidílný původní seriál Paranormálního týmu Ondřeje Bezoušky se soustředí na duchy prokletého lesa Hoia Baciu, hrady a opevněné kostely. Nebude chybět ani Dracula.
  • Pověsti a záhady českých hradů. Nová řada výprav za tajuplnými příběhy českých hradů a za skutečnostmi, které se za nimi skrývají. 
  • Magazín záhad Otomara Dvořáka. Nové díly publicistického pořadu předního českého záhadologa, v nichž se budou řešit jen a jen záhady a odkrývat tajemství.
  • Tajemné horizonty Milana Zachy Kučery. Fakta, záznamy, dokumenty, rozhovory, svědectví! Další cesty za tajemnem, např. za zjeveními Panny Marie na Slovensku a zednářskými parky, s mužem, který strávil  zkoumáním  záhad více než dvacet let života.

Zahraniční dokumentární tvorba

  • Případy FBI. Osmnáctidílný seriál, USA. Agenti, kteří vyšetřují závažné trestné činy, prověřují každou stopu a využívají nejmodernější techniku i metody k odhalení pachatele. V seriálu se objeví rovněž bývalý ředitel FBI James Kallstrom, který osobně vedl řadu případů a ředitel laboratoří FBI Donald Kerr, jenž umožnil přístup do pracovišť celé organizace.
  • Pod povrchem zločinu – V palebné linii. První tři díly devítidílné novozélandské série. Nebezpečné akce, kdy se zasahující musí vždy správně rozhodnout, protože jeho volba může znamenat život, nebo smrt.
  • Pod povrchem zločinu – V utajení. Jak žijí muži, kteří mají povoleno užívat drogy, zabíjet, lhát a předstírat, aby se infiltrovali do centra gangů? Šokující tři díly, rozhodně nejsou pro slabé povahy…
  • Pod povrchem zločinu – Vraždy, drogy, gangy. Zbývající díly se zaměřují na nejhorší zločiny, a v jejichž pozadí stojí zločinecké gangy.
  • Nejnebezpečnější města světa. Pětidílná série, Francie. Rio de Janeiro, Johannesburg, Caracas, Sao Paulo, Miami… To jsou některá z nejnebezpečnějších měst na světě: drogy, únosy, vraždy, soupeřící gangy, útoky na civilisty a tvrdá práce policistů jsou tvrdou každodenní realitou. Obyvatelé těchto měst žijí ve strachu, že mohou být zasaženi zbloudilou kulkou nebo být uneseni. Také turisté se musejí mít na pozoru…
  • Paranormal. Osmidílná série, Francie. Tým vyšetřovatelů hledá logická vysvětlení nejrůznějších událostí. Ne vždy se to podaří …
  • Výprava do tajuplné Indie. Třídílná série, Kanada. Proslulý britský spiritualista a věštec Craig Hamilton-Parker podniká dobrodružnou cestu do Indie, aby zkonzultoval tajnou věštbu o svém životě a o dni, kdy má zemřít. Prochází malé indické vesničky, navštěvuje tajemná místa, je pozván do úžasných chrámů, kde se zúčastňuje mnoha neznámých rituálů. A ač má s věcmi mezi nebem a zemí velké zkušenosti, je překvapen, jak ho starobylá moudrost proměňuje.

Kromě těchto sérií nabídne TV Kinosvět dalš dokumenty. Z ruské mysteriózní produkce to například budou Tajemství egyptských pyramid, Záhada Timurovy krypty, Atlantida – předci z vesmíru a z americké Atlantida – Tajemství mistrů navigace či Temná tajemství Černého moře. Pokračuje další řada francouzské série Záhadná historie.

Kinosvět rovněž odvysílá další řady seriálu Krimi záhady, Utajená historie B. Foerstera, Divy světa a S Čechy okolo světa. Připravil i obnovené premiéry seriálů Kuriózní a neobvyklá úmrtí, Ničitelé mýtů a Pitevna.

Vojenská tajemství, foto: TV War

Vojenská tajemství, foto: TV War

Další z televizních stanic Československé filmové společnosti, televize WAR svět válek, připravila pro podzim 2018 nové dokumenty o vojenství, špionáži, konspiracích či UFO.

„Hlavní nabídku budou tvořit tituly, které jsme vybírali nejen v Evropě, ale třeba i v Jižní a v Severní Americe. Z velké části budou zachycovat proměnu vojenství a světa v novodobé historii. A letos poprvé nabídneme i originální dokumentární seriály z naší produkce,“ uvedl Leoš Pohl, většinový majitel Československé filmové společnosti, která TV War provozuje.

Vybrané pořady TV War

Původní česká tvorba: 

  • Dvanáctidílná série Po stopách války, kterou pro TV WAR připravil producent Jakub Bouček. Názvy dílů: Neznámá nacistická továrna, Rabštejn - údolí pro tři armády,Terezín - město smrti, Milovice - rozkradené město, Rolava - tajemná nacistická továrna, Hitlerova dálnice, Poslední moravský a český židovský pogrom, Ti druzí mrtví aneb romský holocaust, Hitlerova škola, Nacistická Praha, Pérák, legenda o českém superhrdinovi, Opevnění, které nás mělo ochránit.
  • Sedmidílná série Aktivní zálohy Armády ČR od A do Z Jana Juřici, která popisuje jejich vývoj od založení až po současnost. V roli průvodce se představí Ondřej Vetchý, vystoupí i generál Jiří Šedivý zakladatel aktivních záloh, náčelník Generálního štábu generálporučík Aleš Opata, herci Radim Fiala a Martin Písařík a jejich kolegové - vojáci z jednotek Aktivních záloh.

Zahraniční dokumentární tvorba:

  • Když se měnil svět: šestadvacetidílný francouzský seriál představuje nejvýznamnější události novodobých dějin. Pohled do minulosti začíná přistáním spojeneckých vojsk v Normandii roku 1944, pokračuje přes Hirošimu, korejskou válku, pád Berlínské zdi až k teroristickému útoku v New Yorku 11. září 2001. Připomene i významné osobnosti doby, jako byli Gándhí, Martin Luther King nebo J. F. Kennedy. Příběhy jsou postaveny jako dramatické policejní vyšetřování a doplněny archivními obrázky, mapami a přímými svědectvími.
  • Přehlídka vojenské techniky: dvanáctidílný britský seriál zavede diváky do vývojových středisek, kde se vytváří přítomnost i budoucnost ozbrojených sil. Diváci uvidí, jak se rodí lehká, ale vysoce ochranná výstroj pro vojáky, prohlédne si prototyp pancéřového vozidla budoucnosti a další novinky.
  • Lodě, které změnily svět: třídílný britský seriál sleduje historii britského válečného loďstva v průběhu 19. a 20. století a mapuje práci loděnice Harland and Wolf v Belfastu. Snímek díky nevídaným vizuálním efektům také ukazuje totální destrukce těchto plavidel, které kombinuje s archivními záběry.
  • Nebeští válečníci: devět dílů nizozemského seriálu ukazuje, jakou cestu urazilo a jak se měnilo vojenské letectvo od chvíle, kdy v roce 1903 poprvé vzlétli bratři Wrightovi.
  • Další série: desetidílný Peacemakers, sedmidílné Zvláštní jednotky, sedmidílné Nebezpečné oblasti světa, pětidílný 1945: Rok, který změnil svět, dvoudílní Pouštní generálové, třídílné Normanské ostrovy ve válce a dvoudílná Letadlová loď USS Ronald Reagan. Nové řady střihových sérií: Američtí mariňáci, Válka a zbraně a Magazín Severoatlantické aliance 2018.
  •  TV War dále nabídne desítky hodin jednotlivých dokumentů. Druhé světové války se bude například týkat 42 způsobů, jak zabít Hitlera, Kameraman z Iwo Jimy, Katasrofa před dnem D, Sestřelen: Útěk z nacistické Evropy, Churchillův utajený syn či Královská rodina ve válce. Připraveny jsou i dokumenty z novějších (např. Vietnamu) a nejnovějších (např. Iráku) bojišť a dokumenty, které se věnují současnosti, třeba Bojovat jako vojáci – umírat jako děti, Nástup konspiračních teorií, Zbraně hromadného rušení či Bojovníci na webu. TV WAR nezapomene ani na špionáž – namátkou Špión v hanojském Hiltonu, Soudruh Philby, Kryptoanalytik, Tajemství chybějícího plánu, Špióni nebo Tvrdá hra – a na téma terorismu, které bude např. zastoupeno špičkovými kolumbijskými dokudramaty Únos letu 9463 a Cesty míru a svobody či britským dokumentem Bioteror. Možná setkání, včetně nepřátelských, s mimozemskými civilizacemi nabídnou šestidílné UFO – Odtajněno! a UFO nad Británií. Historie pak bude mimo jiné zastoupena špičkovým ruským čtyřdílným doku dramatem 1812–1815 z napoleonských válek.

-mav-