TV Seznam zařadí pořady Klímy či Výborné, dá filmy i seriály

čtvrtek, 30. srpna 2018, 14:40 Internet & Mobil, TV MediaGuru

Televize Seznam rozšiřuje počet pořadů, od podzimu nasadí nové tváře a nové formáty.

Foto: MediaGuru.cz

Foto: MediaGuru.cz

Televize Seznam přinese na podzim nový formát ze světa byznysu, který bude vysílán z prostor nového studia z pražské burzy. Víkendový program v prime-time mají rozšířit nové bloky obsahu o páteční nezávislé filmy, v sobotu přibude sportovní show a v neděli seriály. Mezi další novinky patří investigativně-reportážní cyklus Záhady Josefa Klímy či outdoorový pořad moderátorky Českého rozhlasu Lucie Výborné s názvem Extreme Interviews. K moderátorům rozhovorového formátu Výzva se pak přidá šéfredaktor magazínu Reportér Robert Čásenský.

Na podzim dál pokračují (s určitými novinkami) už známé pořady: glosátorské Šťastné pondělí (Jindřich Šídlo), pořad o mladých a talentovaných lidech #Zdavuven (Anita Baselová), reportérský cyklus Obzor (Filip Horký), investigativní série Zvláštní vyšetřování (Sabina Slonková a Jiří Kubík). Dále pak Honest Guide s Jankem Rubešem a Honzou Mikulkou mapující turistické nástrahy měst, Moje místa Blanky Kubíkové ukazující, kde žijí a tvoří slavní Češi a Slováci, včetně jejich intimní zpovědi o životě a práci.

Ranní a dopolední hodiny Televize Seznam patří pořadům Ráno na Gauči, Rodinka a magazínu ze světa showbyznysu Slavní. V červnu spustila televize interaktivní talk show V centru, ve které se střídají v moderaci Kovy, Janek Rubeš, Shopaholic Nicol a Tomáš Verner a zvou si hosty z politického, kulturního i sportovního dění.

Luděk Mádl, Jiří Hošek, Jindřich Šídlo, foto: Seznam.cz

Luděk Mádl, Jiří Hošek, Jindřich Šídlo, foto: Seznam.cz

Vizualizace nového byznysového studia. foto: Seznam.cz

Vizualizace nového byznysového studia. foto: Seznam.cz

„Velké množství novinek, které na podzim spustíme, jsme připravovali na základě zkušeností z prvního půlroku fungování televize. Jsme televize z internetu. Máme v sobě zakódované, že moderní médium se neustále mění. Schopnost rychle reagovat, vyvíjet se a vnímat lidi kolem sebe,“ uvedl ředitel divize Zpravodajství a Televize Seznam Jakub Unger.

Pořad reportéra Josefa Klímy bude odhalovat nové kauzy, vysílat se bude každou neděli ve 20:00 hodin. „V našem pořadu se mohou diváci dozvědět například, že jsme upozorňovali policii na gang, který přepadává seniory, jehož členem se ukázal být údajný útočník, který napadl Petru Kvitovou. Nebo kauzu vraždy, kde jsou policisté dodnes přesvědčeni o tom, kdo byl pachatel, a přesto vrah nebyl potrestán. Zpracováváme i historické záhady, například zapadlý případ, kdy čeští odbojáři chtěli velmi neobvyklým způsobem zabít za 2. světové války K. H. Franka,“ prozradil Josef Klíma.

Na Televizi Seznam se také objeví filmy i seriály. „Budeme nakupovat a vysílat artovou, nezávislou filmovou a televizní tvorbu. Chceme v evropské i mimoevropské tvorbě vyhledávat díla, která nutí diváky přemýšlet a dívat se na svět kolem sebe s otevřenýma očima. A samozřejmě nezapomínáme ani na originální tvorbu našeho Stream.cz,“ přiblížil Jakub Unger.

Nové pořady Televize Seznam, podzim 2018

  • Záhady Josefa Klímy: Nový pořad reportéra Josefa Klímy, který bude odhalovat nové kauzy každou neděli ve 20:00 hodin.
  • Extreme Interviews: Outdoorové rozhovory Lucie Výborné, akční interviews s výjimečnými lidmi přímo v jejich prostředí.
  • Sportovní show: Živý sport, sportovní akce i zákulisí a velké hvězdy domácího i světového sportu na obrazovkách Televize Seznam.
  • Studio Byznys: Každodenní nový pořad rozebere ekonomická témata, trendy a osobnosti, které hýbou světem financí. Vysílat se bude živě z nového studia v prostorách BCP Praha.
  • Výzva Roberta Čásenského: Novinář a vydavatel časopisu Reportér bude připravovat rozhovory s významnými lídry českého byznysu.
  • Studenti točí pro Seznam: Ve spolupráci s pražskou VOŠP budou mladí publicisté a filmaři připravovat pořad o světě, jak ho vidí oni sami. 
  • Garáž: Tvůrci webového projektu Garáž.cz začnou točit speciální automobilový pořad pro Televizi Seznam.
Programový plán Televize Seznam, zdroj: Seznam.cz

Programový plán Televize Seznam, zdroj: Seznam.cz

Na nových formátech bude Seznam.cz spolupracovat s partnery – ekonomické studio vzniká s podporou Burzy cenných papírů Praha, filmové a seriálové akvizice pro Televizi Seznam zajišťuje společnost AQS. Koprodukce večerní sportovní show se pak ujme firma Elite Solutions.

-mav-