B2M kupuje od Mafry službu AAApoptávka.cz

čtvrtek, 6. září 2018, 10:35 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Skupina B2M získala od Mafry projekt AAApoptávka.cz. Posiluje tak své postavení na trhu online poptávkových služeb.

Zdroj: AAApoptávka.cz

Zdroj: AAApoptávka.cz

Skupina B2M, která se dlouhodobě věnuje internetovým poptávkovým službám a provozuje web ePoptávka.cz, posiluje své postavení na trhu. Od mediální skupiny Mafra získala projekt AAApoptávka.cz a zároveň zvýšila tržní podíl v segmentu poptávkových služeb na 70 %.

„Převzali jsme závazky vůči všem aktuálním zákazníkům AAApoptávka.cz a dceřiné slovenské společnosti AAAdopyt.sk, stejně tak přebíráme závazky vůči konkrétním zaměstnancům projektu,“ říká Otto Kočí, ředitel B2M.

„Chceme i nadále rozvíjet obě dvě značky nezávisle,“ zmiňuje Kočí a dodává, že po letech obchodních soubojů bude velká výzva spojit týmy obou projektů dohromady a přenést se přes vzájemnou rivalitu. Obě strany se dohodly, že hodnotu transakce nebudou zveřejňovat.

Internetovou službu AAApoptávka.cz založil v roce 2007 Pavel Matoušek, který ji provozoval až do roku 2012, kdy prodal většinový podíl mediální skupině Mafra. Vize růstu se bohužel v korporátním prostředí zcela nenaplnila a projekt byl nabídnut k prodeji. „Mediální skupina Mafra se chce nadále zaměřit na strategické produkty a rozvoj klíčových médií,“ uvedl Michal Hanák, člen představenstva Mafra zodpovědný za digitální obsah.

Skupina B2M získá díky akvizici AAApoptávka.cz a provozování ePoptávka.cz 70% podíl na českém trhu poptávkových systémů. „Měsíčně se jedná o 12 tisíc poptávek přesahující finanční obrat 1,2 miliardy Kč,“ popisuje Kočí. Společný počet platících klientů v ČR a na Slovensku se zvýší na 35 tisíc.

„Nové zákazníky oslovujeme nejčastěji prostřednictvím internetu,“ přibližuje fungování poptávkových systémů Kočí a doplňuje: „Každý den získáváme nové kontakty, tzn. leady, na základě kterých telefonicky kontaktujeme naše nové zákazníky.“

B2M provozuje kromě ePoptávka.cz také služby hledat.cz, ÚředníNástěnka.cz, ReferenceHodnocení.cz, CSkontakt.cz nebo HlídáníZakázek.cz.

-stk-