Billa posouvá své in-store rádio k celodennímu živému vysílání

úterý, 4. září 2018, 16:10 Retail MediaGuru

Po půl od svého spuštění se Rádio Billa přesouvá k formátu celodenního živého vysílání.

Rádio Billa, zdroj: Billa

Rádio Billa, zdroj: Billa

Supermarket Billa přešel v pondělí 3. září po šesti měsících od spuštění svého in-store rádia k formátu celodenního živého vysílání. Zatímco dosud se živě vysílala pouze ranní show pro zaměstnance od 5 do 7 hodin, od pondělí běží živé vysílání i pro zákazníky, a to po celou otevírací dobu, tedy od 7 do 21 hodin, ve všech 225 prodejnách v Česku.

Součástí vysílání Rádia Billa je hudba, zprávy z domova i ze zahraničí, předpověď počasí, kulinářské tipy i rozhovory s hosty. Nechybějí ani informace o aktuálních akčních nabídkách nebo novinkách společnosti.

Redakce Rádia Billa, kterou tvoří desítka redaktorů a moderátorů, sídlí ve Vídni. „Rádio Billa využíváme pro komunikaci se zákazníky i se zaměstnanci. Kromě možnosti informovat o dění ve společnosti Billa, akčních nabídkách, marketingových kampaních a nových projektech, které plánujeme, vnímáme rádio i jako velmi efektivní prodejní kanál. Dokáže zákazníky motivovat k impulzivním nákupům, protože nabízí prostor pro komunikaci produktových novinek,“ vysvětluje Simona Breen, marketingová ředitelka Billa ČR.

„Věříme, že díky formátu live vysílání se nám podaří ještě lépe reagovat na aktuální události a přinášet kvalitnější obsah,“ dodává šéfredaktorka Rádia Billa Jana Bujňačková.

Billa se spuštěním rádia v České republice připojila ke svým zahraničním sesterským společnostem spadajícím pod rakouskou skupinu Rewe. Vlastní vysílání mají například rakouské prodejny řetězců Billa, Merkur, Bipa nebo Penny, a to pod značkou Radio Max. Z Vídně vysílá rádio do 10 evropských zemí a denně osloví více než 10 milionů posluchačů.

Na českém trhu zahájil vysílání vlastního rádia v roce 2016 řetězec Penny Market, které týdně dokáže ve všech 373 prodejnách oslovit tři miliony posluchačů. Program má na starosti desetičlenný tým moderátorů, redaktorů a reportérů.

-stk-