Do Economie přicházejí noví lidé, mezi nimi Landa či Hron

středa, 5. září 2018, 07:40 Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Vydavatel Hospodářských novin či provozovatel serverů iHned.cz a Aktuálně.cz obměňuje redakci.

Foto: Economia

Foto: Economia

Do newsroomu mediálního domu Economia nastoupil Lukáš Landa, který dosud působil v pořadu České televize Reportéři ČT. Má přinášet nejzávažnější kauzy v rozsáhlých videoreportážích pro server Aktuálně.cz. Landa je mj. držitelem dvou novinářských cen za audiovizuální žurnalistiku. 

„Jeho práce bude velmi důležitá. Ve spolupráci s reportéry redakcí Aktuálně.cz, Hospodářských novin, Respektu a Ekonomu bude pracovat na odkrývání problémů a nepravostí, které tíží celou zemi. Jeho pořad budeme vysílat na zpravodajském serveru aktualne.cz,“ uvedl ředitel redakcí a člen představenstva Economie Vladimír Piskáček.

Tým domácího zpravodajství Economie, který pracuje především pro Aktualne.cz a digitální a papírovou verzi Hospodářských novin, vede od začátku září Michal Hron. V médiích pracuje od roku 2005. V roce 2010 se stal editorem iDnes.cz, posléze seniorním editorem tamtéž. Od srpna 2017 byl hlavním editorem serveru Novinky.cz.

„V průběhu září a října přijde do newsroomu Economie dalších 12 kvalitních novinářů, kteří posílí jak tým domácího i ekonomického zpravodajství, magazínu Proč Ne?!, či kolektiv editorů,“ dodal Piskáček.

Jak už jsme dříve informovali, s připravovaným vznikem Nového deníku se řada novinářů z Economie přesouvá sem, proto vydavatelství avizuje příchod nových lidí.

-mav-