Do Prahy přichází elektrické koloběžky Lime

úterý, 25. září 2018, 15:50 Aktuality, Marketing MediaGuru

Služba Lime vstupuje do Prahy, nabídne ke sdílení elektrické koloběžky.

Zdroj: Lime

Zdroj: Lime

Kalifornská společnost Lime vstupuje se svými sdílenými elektrickými koloběžkami do Prahy. Služba, jež chce nabídnout účinnou alternativu pohybu po městě, bude spuštěna 26. září. Praha se tak stane po Paříži, Berlínu, Madridu, Frankfurtu, Curychu a Valencii sedmým městem v Evropě, kde Lime působí.

„Prahu jsme si vybrali proto, že se dívá hodně dopředu, ať už v oblasti městské mobility, klimatických změn nebo životního prostředí, což se zcela shoduje s našimi základními hodnotami. S Lime-S, naším hlavním produktem, jsme schopni nabídnout inteligentní řešení mobility, které v české metropoli chybí. Flexibilita jízdy na elektrických koloběžkách umožňuje předejít dopravním zácpám a snadno se pohybovat po městě. Naše koloběžka nabízí cenově dostupný, přitom zábavný a praktický zážitek z města,“ vysvětluje evropský ředitel Lime pro oblast Governement Affairs Noa Khamallah.

K zapůjčení koloběžky Lime je potřeba si stáhnout aplikaci, zobrazit si nejbližší koloběžky z okolí, naskenovat QR kód nebo zadat číslo, kterým se zařízení odemkne. Za odblokování se bude platit 25 korun a další 2 koruny za každou minutu půjčení. Po skočení jízdy se koloběžka uzamkne. V Praze by mělo být brzy k dispozici v rušnějších částech města zhruba 50-60 míst, vyjma Prahy 1, kde platí aktuálně zákaz jízdy na kole. Nabíjení bude probíhat přes noc.

Lime se chce ve své strategii soustředit na vzdělávání, získávání zpětné vazby od zákazníků a samozřejmě také na bezpečnost. I proto bude v Praze poskytovat uživatelům helmy zdarma.

V Praze se bude Lime muset potýkat s již zavedenými službami na sdílení jízdních kol. Aktuálně největším provozovatelem u nás je společnost Rekola, která operuje už v osmi českých a moravských městech. V roce 2017 zaznamenala 188 tisíc výpůjček a 52 tisíc uživatelů. Podle prognóz by se letos měl počet registrací zdvojnásobit. Kromě kol začala Rekola začala testovat také půjčovnu skateboardů.

Mezi další hráče patří čínské Ofo, které loni na podzim testovalo 300 kol na Praze 7 a nyní se připravuje na plný provoz v příštím roce, a také Homeport, jenž svá klasická kola i elektrokola už nabízí v pěti zemích.

-stk-