Facebook má v Česku 5.1 milionu uživatelů

středa, 19. září 2018, 12:20 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Facebook zveřejnil nová čísla o českých uživatelích a malých firmách.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Facebook má v Česku 5.1 milionu uživatelů, dvě třetiny českých uživatelů internetu používá Facebook alespoň jednou měsíčně. 80 procent českých uživatelů této sociální sítě je propojeno s malými a středními podniky a živnostníky, vyplývá z nově zveřejněných dat.

Letošní výzkum OECD, Světové banky a Facebooku také ukázal nová data o malých a středních firmách. Tři pětiny malých a středních firem vnímají své podnikání i nejbližší budoucnost pozitivně a čtyři pětiny pravidelně využívají digitální platformy k firemní prezentaci a komunikaci se zákazníky. Pouze desetina malých firem a živnostníků ale komunikuje či prodává přes hranice. Facebook proto poprvé přivezl do Česka svůj vzdělávací program Boost your Business, který malým a středním firmám pomáhá v zahraniční expanzi.

Celosvětově používá Facebook měsíčně více než 2.2 miliardy lidí a více než 1.4 miliardy osob jej využívá každý den. Miliarda lidí používá i Instagram a více než 400 milionů novou platformu Stories. Podle zástupců Facebooku je Česká republika jedním z nejdůležitějších trhů v rámci střední a východní Evropy. Do češtiny je proto průběžně překládán i bezplatný vzdělávací program Blueprint pro zlepšení digitálních dovedností firem.

-mav-