Majitelem televize Golf Channel se stal Petr Dědek

středa, 5. září 2018, 11:10 Aktuality, TV MediaGuru

Milan Bína prodal podíl v provozovateli televize Golf Channel Petru Dědkovi.

Foto: Golf CHannel

Foto: Golf CHannel

Novým majitelem televize Golf Channel Česká republika, Slovensko, Rumunsko a Maďarsko se stal Petr Dědek. Získal 100% podíl ve společnosti ATV CZ, která televizi provozuje více než deset let. Dosavadním vlastníkem byl Milan Bína.

Petr Dědek je mimo jiné majitelem developerské společnosti D+D Real nebo promotérské společnosti Relmost, která pět let pořádá Czech Masters, golfový turnaj European Tour.

„Golf Channel je prestižní světová značka, která si na českém televizním trhu vybudovala pevné místo. Televize zapadá do našeho konceptu rozvoje golfu v Česku,“ uvedl nový majitel Golf Channelu Petr Dědek.

Podle ředitele televize Pavla Poulíčka stojí program televize na přímých přenosech a na exkluzivním obsahu. „Chceme také vysílat světové ženské turnaje s českou účastí. Budeme rozšiřovat český komentář do všech přímých přenosů, zapojovat české hráče a v příštím roce plánujeme výrobu vlastních pořadů,“ dodal Pavel Poulíček.

Obchod bude mít na starosti Edita Hanušová, která už v minulosti prodej reklamního času v Golf Channelu řídila. 

Součástí akvizice je také web golfchannel.cz, v mediální skupině bude i web golfextra.cz, který založil a provozuje Relmost.

Golf Channel zahájil své vysílání v roce 1995, sídlí v americkém Orlandu. Mezi zakladatele patřil golfista Arnold Palmer. Své pobočky má kromě České republiky také ve Francii, Velké Británii, Japonsku, Thajsku, Tchaj-wanu, od loňského roku v Polsku a provozuje původní vysílání pro Latinskou Ameriku.

-mav-