Nový deník potřebuje do 3-4 let 20-25 tisíc předplatitelů

úterý, 18. září 2018, 13:35 Aktuality, Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Na to, aby Nový deník nepotřeboval žádné jiné finance, potřebuje získat do 3-4 let 20-25 tisíc předplatitelů.

Celkem 20-25 tisíc předplatitelů v horizontu tří až čtyř let potřebuje ke své soběstačnosti získat připravovaný Nový deník. V oznámení odběratelům newsletteru to uvedl ředitel vydavatelské společnosti Ján Simkanič. „Abychom byli finančně zcela soběstační, musí si nás předplatit 20—25 tisíc čtenářů, tedy desetinásobek současného stavu. V našem plánu jsme si na to vyčlenili tři až čtyři roky, ale když nám pomůžete zvládnout to rychleji, umožní nám to lépe se soustředit na to hlavní — na přípravu kvalitního zpravodajství a obsahu," píše Simkanič.

Nový deník spustil v minulém týdnu výběr předplatného, k úternímu času 13:30 zatím eviduje 82 % předplatitelů online verze z cílových tří tisíc (tj. přes 2400 předplatitelů). Tištěnou verzi si zatím předplatilo 55 % předplatitelů ze stanoveného cíle jeden tisíc. Pokud by se tento cíl nenaplnil, vydavatel by se do tištěného vydání nepustil. „Abychom odstartovali i s tištěnou verzí, musí o ni projevit zájem ještě hodně nových předplatitelů, jinak se do ní nebudeme moci pustit," uvádí dále Ján Simkanič.

Online verze deníku odstartuje 28. října 2018. K stoletému výročí republiky se připravuje tištěný speciál, který předplatitelé obdrží. Provozovatelem a vydavatelem Nového deníku je akciová společnost N media, jejímž jediným akcionářem je společnost Independent Press, kterou přes firmu Arulo Estates ovládají Silke a Jaroslav Horákovi

-mav-