Polská Agora investuje 100 mil. Kč do Tlusťákovy ROI Hunter

středa, 26. září 2018, 12:25 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Investice má směřovat na další rozvoj společnosti a podpořit i expanzi do dalších zemích.

Karel Tlusťák, foto: ROI Hunter

Karel Tlusťák, foto: ROI Hunter

Polská mediální skupina Agora SA investuje přes 100 milionů Kč do českého start-upu ROI Hunter, reklamní platformy pro e-commerce. ROI Hunter je marketingovým partnerem Facebooku a zároveň také součástí nově připravovaného technologického programu Googlu Channel Sales. Investice má podpořit růst společnosti, nové možnosti personálního obsazení a expanzi do dalších zemí.

„Jsme nadšení, že vstup Agory znamená jednu z největší A round investic ve střední a východní Evropě a umožní nám ještě víc nastartovat naši expanzi na další trhy a dále vylepšovat náš produkt," uvedl zakladatel a CEO ROI Hunter Karel Tlusťák.

Hlavní sídlo ROI Hunteru leží v Brně, pobočky jsou v Praze, Varšavě, Dubaji, Singapuru a São Paulu. ROI Hunter má 90 zaměstnanců a postupně chce najmout dalších 30 lidí k zajištění expanze na nové trhy a posílání stávající pozice. Další rozšíření je plánováno především ve Velké Británii, USA a Asii. Tým zakladatelů zůstává nadále majoritním vlastníkem společnosti.

Agora je jedna z největších mediálních skupin ve střední Evropě, která působí od roku 1989 v oblastech jako jsou noviny (Gazeta Wyborcza), magazíny, internet, mobilní aplikace, rádia, multikina a outdoorová reklama. Agora SA je zalistována na varšavské burze.

-mav-