Respekt a Ji.hlava vyhlašují soutěž pro investigativní novináře

sobota, 22. září 2018, 07:48 Aktuality MediaGuru

Časopis Respekt spolu s Mezinárodním festivalem dokumentárních filmů Ji.hlava spouští soutěž pro investigativní novináře.

Zdroj: Ji.hlava

Zdroj: Ji.hlava

Týdeník Respekt ve spolupráci s Mezinárodním festivalem dokumentárních filmů Ji.hlava vyhlašují 12. ročník soutěže o Cenu Respektu za nejlepší televizní, video či online investigativní reportáž s politickým či společenským tématem.

Cena Respektu chce upozornit na zásadní domácí i zahraničí reportáže. Soutěž je otevřena všem médiím a platformám, které podporují kvalitní, nezávislou a odpovědnou žurnalistiku.

Jeden reportér či reportérka může přihlásit nejvýše jeden příspěvek odvysílaný v období od 1. října 2017 do 1. října 2018. Dramaturgická rada týdeníku Respekt a MFDF Ji.hlava vybere do užšího výběru deset reportáží. Z něj pak porota složená z redaktorů a redaktorek Respektu zvolí vítěze, který bude vyhlášen na Slavnostním zahájení 22. ročníku Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů Ji.hlava.

Uzávěrka přihlášek je 4. října 2018. Reportáže dostupné v online archivu nebo na některé ze sdílených video platforem (YouTube, Vimeo) lze přihlásit zde.

-stk-