Unipetrol: Novým ředitelem marketingu je Jakub Kosmowski

čtvrtek, 27. září 2018, 10:00 Aktuality, Lidé, Marketing MediaGuru

Za koordinaci marketingových aktivit napříč společnostmi skupiny Unipetrol zodpovídá Jakub Kosmowski.

Jakub Kosmowski, foto: Unipetrol

Jakub Kosmowski, foto: Unipetrol

Novým ředitelem úseku marketingu skupiny Unipetrol se stal Jakub Kosmowski. V oblasti marketingu má třináctileté zkušenosti. V roce 2010 založil v Krakově marketingové a grafické studio JFK Studio. V letech 2016 a 2017 působil jako marketingový manažer v krakovské pobočce společnosti Mercedes-Benz Polska.

„Mým cílem je intenzívní koordinace marketingových aktivit všech dceřiných společností naší skupiny a profilace všech značek mimo jiné s ohledem na skutečnost, že dosavadní většinový vlastník Unipetrolu, polský petrochemický gigant PKN Orlen, se nyní stává jeho stoprocentním vlastníkem,“ uvedl Kosmowski.

Marketingový úsek zastřešuje marketingové aktivity na úrovni celé skupiny Unipetrol, a to jak v oblasti velkoobchodu, tak i maloobchodu. Patří sem například propagace velkoobchodních značek Spolana, Liten, Mosten, Spolsan a Chezacarb a maloobchodních značek Benzina, Verva, Efecta, Stop Cafe, Paramo, Mogul.

Jakub Kosmowski je také bývalým vrcholovým sportovcem. V roce 2008 se stal mistrem Polska ve windsurfingu a ve stejném roce se probojoval do finále mistrovství Evropy. Narodil se v polském Krakově.

-mav-