Volební finále odvysílá ČT 4. října, zařadí i debaty z obcí

pondělí, 10. září 2018, 17:15 Aktuality, TV MediaGuru

Regionální zpravodajství ČT doplní před komunálními volbami šest speciálních debat.

Foto: Česká televize

Foto: Česká televize

Česká televize odvysílá před senátními a komunálními vedle regionálního zpravodajství diskuse z metropolí, Prahy, Ostravy a Brna, i debaty z obcí, jež získaly v uplynulých třech letech titul Vesnice roku.

V předvečer voleb zařadí Česká televize do programu Volební finále s devíti zástupci politických stran a hnutí. Odvysílá ho 4. října ve večerních hodinách. Diskutovat v něm bude devět zástupců politických stran a hnutí. Kritériem k jejich účasti budou především výsledky trackingového výzkumu, který pro Českou televizi realizuje výzkumná agentura Kantar CZ.

„V období před komunálními a senátními volbami naplno využijeme všechna naše regionální studia, která budou podrobně mapovat předvolební dění ve svých spádových oblastech. Zároveň nabídneme sérii šesti speciálních debat, kterých se zúčastní lokání politici, ministři, zástupci státní správy i kandidáti na primátory,“ uvedl ředitel zpravodajství České televize Zdeněk Šámal.

V debatách z Prahy, Brna a Ostravy se představí vždy jedenáct zástupců subjektů, které usilují o post primátora. Zváni budou především na základě výsledků výzkumu volebního potenciálu. Česká televize odvysílá i tři diskuse z obcí, které byly v uplynulých letech oceněny titulem Vesnice roku, z Heřmanova na Vysočině, Kašavy na Zlínsku a Krásné na Chebsku.

Mezi prvním a druhým kolem voleb do Senátu budou do kontinuálního vysílání ČT24 zařazovány duely kandidátů postupujících do druhého kola.

Podrobné informace o podobě předvolebního a volebního vysílání České televize jsou zveřejněny v Pravidlech předvolebního a volebního vysílání. Pravidla jsou k dispozici na webových stránkách ČT.

-mav-