Alexandra a Michal Deus založili letteringové studio

úterý, 2. října 2018, 07:55 Aktuality, Reklama MediaGuru

Své služby chce nabízet nejen reklamním agenturám, ale i jednotlivým klientům.

Alexandra Deus, Michal Deus.

Alexandra Deus, Michal Deus.

Alexandra Deus a Michal Deus založili specializované letteringové a typografické studio MadeByDeus.com.

Nové studio chce své služby nabízet jak reklamním agenturám, tak i klientům. Nabízet bude spolupráci na dílčím typografickém řešení kampaní či obalového designu stejně jako komplexní designová řešení.

„Kvalitní lettering je na českém a slovenském trhu stále spíše okrajovou záležitostí, ačkoliv například v obalovém designu je velmi moderní a žádaný. Na náš trh se lettering dostává jen díky adaptacím z trhů, kde je rozšířený, a i to je jedním z důvodů, proč studio vzniklo. Víme, že kvalitní lettering a typografie mohou vznikat i u nás a nemusí se jen přebírat ze zahraničí,” vysvětlila Alexandra Deus. 

Nově vzniklé studio se nechce soustředit jen na domácí trh, ale plánuje oslovit i zahraniční klientelu.

Michal Deus je spolumajitelem a výkonným ředitelem agentury AdHackers, pracuje v reklamě a komunikaci téměř 20 let. V minulosti se podílel na vedení agentur Publicis, LineArt, Dílna, pracoval také pro McCannErickson a DDB.

Alexandra Deus je slovensko-česká designérka. Design a typografii studovala v New Yorku, má také zkušenosti jako art director a v agenturách Publicis, LineArt a AdHackers se podílela na řadě projektů.

-mav-