ČD se spojují v kampani s trilogií Zahradnictví

čtvrtek, 18. října 2018, 12:20 Aktuality, Reklama MediaGuru

České dráhy do podzimní kampaně obsadily postavy z filmové trilogie Zahradnictví.

Zdroj: České dráhy

Zdroj: České dráhy

České dráhy se ve své letošní největší kampani spojují s filmovými postavami z trilogie Zahradnictví. „S využitím jejich výrazných rysů tak vznikly tři scénky zasazené do prostředí železnice, jež kombinují časovou linku z filmu i dnešní reálnou dobu,“ popisuje na dotaz MediaGuru.cz Gabriela Novotná z tiskového oddělení Českých drah. 

Kampaní chtějí ČD poukázat na výhody cestování vlakem a zároveň oslavit 100 let železnice s důrazem na její tradici i významnou roli v současnosti. „Cílíme na řidiče aut, poukazujeme na nepohodlí v autě a vyzýváme je k využívání vlakové dopravy i k efektivnímu využívání času na cestách,“ vysvětluje Novotná.

Kampaň poběží do konce října v televizi, outdooru, rádiu a také na internetu. Na stanicích skupiny Nova, Prima, Barrandov a TV Óčko jsou nasazeny tři spoty, v nichž vystupuje neúnavný kritik Jindřich Rohn v podání Martina Fingera a jeho uštěpačná a chorobně šetřivá sestra Mařči, kterou ztvárnila Sabina Remundová. V jednom ze spotů se objevuje také Kryštof Racek v roli Jindřichem tolik protežovaného synovce Karlíka či zamilovaný pár Daniely s Mirkem ztvárněných Annou Fialovou a Ivanem Luptákem. 

Dále jsou v kampani využity venkovní plochy po celé republice a CLV v centru Prahy. Na celostátních a regionálních rádiích je vysílán 30s spot a na Impulsu a Evropě 2 u dopravního zpravodajství sponzorský vzkaz.

Na přípravě scénáře spolupracovaly České dráhy přímo s Petrem Jarchovským a režisérem Janem Hřebejkem, na jeho tvorbě se také podílel i producent filmů Viktor Tauš. Hudba, kterou složil Petr Ostrouchov, je vypůjčena z filmové předlohy. „Nelze si také nevšimnout, že jsou použity hlášky i dějové prvky z Pelíšků, což bylo záměrem tvůrců již od začátku,“ dodává Gabriela Novotná. 

-stk-