Costa Coffee slaví kampaní deset let na trhu

pátek, 12. října 2018, 15:40 Aktuality, Reklama MediaGuru

Costa Coffee si připomíná svých 10 let na trhu, a to nejen na svých pobočkách, ale i v outdooru a rádiu.

Costa Coffee slaví na českém trhu 10 let, zdroj: Costa Coffee.

Costa Coffee slaví na českém trhu 10 let, zdroj: Costa Coffee.

Kavárenský řetězec Costa Coffee si kampaní připomíná svých 10 let na trhu. „Za 10 let působení na českém trhu ušla Costa Coffee velký kus cesty. Je hezké to oslavit a dát lidem vědět, že pro ně stále děláme tradiční kvalitní kávu z čerstvých surovin. Chceme to oslavit společně,“ vysvětluje na dotaz MediaGuru.cz marketingová manažerka Costa Coffee Eva Kulhánková. 

Až do 5. listopadu bude slavit nejen ve svých kavárnách, kde budou polepeny výlohy, vystaveny speciální menuboardy, ochutnávky a baristé budou nosit narozeninové placky, ale i v outdooru, rádiu a na sociálních sítích. 

Costa Coffee má v České republice téměř pět desítek kaváren a plánuje další expanzi. Zastoupení by chtěla mít ve všech krajských městech „Hledáme nejen dobré příležitosti pro otevření nových kaváren, ale také zajímavé prostory,“ říká Eva Kulhánková. Měsíčně čeští baristé v Costa Coffee připraví více než 400 tisíc kávových nápojů.  

Kromě kaváren provozuje už pět let také nápojové automaty Costa Coffee Express, které jsou na tuzemském trhu umístěny na vybraných čerpacích stanicích Shell. 

V nejbližší době čeká Costa Coffee vstup na slovenský trh, kde bude otevřena první kavárna v nákupním centru Aupark.

Mezi další plány do budoucna patří i podpora životního prostředí. Před nedávnem se zástupci Costa Coffee podepsali pod projekt Dostbyloplastu pod záštitou Ministerstva životního prostředí. Řetězec tak nahrazuje plastová brčka za ekologická a nabízí kávu do vlastního hrnečku. Podle Kulhánkové nejde o jednorázovou záležitost a v aktivitách na podporu ekologie chtějí pokračovat. 

Na globální úrovni koupila tento kavárenský řetězec od britské skupiny Whitbread letos v září společnost Coca-Cola.

-stk-