ČT natáčí psychothriller Cvrček s Hádkem a Bohdalovou

úterý, 30. října 2018, 11:30 Aktuality, TV MediaGuru

Půjde o komorní psychologický snímek, který upozorňuje i na problém zneužívání seniorů.

Cvrček, foto: Česká televize

Cvrček, foto: Česká televize

Česká televize začala natáčet komorní psychothriller Jiřího Stracha podle scénáře Marka Epsteina s pracovním názvem Cvrček. Hlavní role ztvární Jiřina Bohdalová a Kryštof Hádek. Natáčet se bude v pražských lokacích a ve studiích na Kavčích horách do listopadu. Ve vedlejších rolích se objeví Viktor Preiss, Vilma Cibulková nebo Miroslav Etzler.

„Půjde o hutný sevřený psychothriller. Je to příběh jednoho dne, do kterého se promítají určité flash-backy a celé se to pomalu skládá dohromady jako detektivka,“ uvedl Jiří Strach. „Film je také trošku o té naivitě starých lidí, kteří v nějaké přehnané důvěře otevřou dveře, i když by neměli,“ vysvětluje Jiří Strach a Kryštof Hádek dodává: „Téma zneužívání seniorů je zvláště dnes velmi aktuální. Navíc ‚šmejdi ‘ jsou daleko tvořivější, už dávno nejde jen o podomní prodejce hrnců.“

Děj příběhu Cvrček

Sympatický mladík Kamil Baxa kontaktuje důvěřivou důchodkyni Květu Galovou, aby jí řekl, že je jeho vzdálenou příbuznou. Nechal si prý totiž sestavit rodokmen a hodlá navštívit a znovu pospojovat dávno přetrhané rodinné vazby. Vše se zdá být až kýčovitě dokonalým odpolednem, jaké stará opuštěná paní už dlouho nezažila. Po letech se znovu cítí skutečně šťastná. Idyla ovšem vydrží pouze do chvíle, než Květa pochopí, že mladík v jejím bytě není její příbuzný. 

-mav-