ČT zařadí pořad Dovolená ve starých časech od středy 10. října

středa, 3. října 2018, 16:10 Aktuality, TV MediaGuru

Historická reality show se tentokrát přesouvá do období průmyslové revoluce.

Dovolená ve starých časech, foto: Česká televize

Dovolená ve starých časech, foto: Česká televize

Druhá řady pořadu České televize Dovolená ve starých časech se na obrazovce ČT1 objeví poprvé ve středu 10. října od 21:05. Tentokrát se účastníci přenesou do období přelomu devatenáctého a dvacátého století. Ve fiktivní parní manufaktuře Kohoutek si prožijí život továrních dělníků z doby krátce před vznikem samostatného Československa.

Tři pětičlenné skupiny účastníků stráví osm týdnů v bývalé textilní továrně, ze které se pro potřeby natáčení stala tovární manufaktura průmyslové revoluce. „Při Dovolené v protektorátu naše rodina žila na idylickém místě v Beskydech, byť museli tvrdě pracovat a zažívat strasti spojené s životem obyčejného člověka v protektorátu. Éra páry je mnohem tvrdší, celé dva měsíce naši dělníci tráví v továrně, obklopeni železem, stroji, prostě průmyslovou revolucí,“ uvedla autorka projektu Zora Cejnková

Veškeré situace, jichž se účinkující stávají součástí, mají věrně korespondovat se skutečnými událostmi. Dovolená v éře páry má nabídnout osobní zkušenosti účastníků a také netradiční pohled na období průmyslové revoluce. 

-mav-