dm drogerie zvýšila obrat o 12 %, rozšířila počet produktů

čtvrtek, 18. října 2018, 10:50 Aktuality, Retail MediaGuru

Společnost dm drogerie markt považuje uplynulý obchodní rok za úspěšný.

Foto: dm drogerie

Foto: dm drogerie

Vedení společnosti dm drogerie markt uzavřelo obchodní rok 2017/2018 (od září do října) a jeho výsledky hodnotí jako úspěšné. Obrat dosáhl 9,52 mld. Kč a meziročně se zvýšil o 12 %. Investice do inovací představovaly 163 mil. Kč. 

Společnost se zaměřila na inovace, digitalizaci a rozšiřování nebo reorganizaci svých prodejen. Nově v uplynulém obchodním roce přibyly v portfoliu dm drogerie čtyři nové prodejny, 37 prošlo modernizací. „Nárůst obratu se tak uskutečnil především na stávajících prodejnách," poukázal jednatel Gerhard Fisher.

Podle jednatelky Martiny Horké se na dobrých výsledcích odrazilo i neustálé rozšiřování sortimentu včetně privátních značek. Počet produktů už přesahuje 7,4 tisíce. Na trh ve sledovaném obchodním období uvedla tři privátní značky (Stella Jones, Balea Colornique, Ellie). „Novinkou je, že uvádíme privátní značky i v prémiovém segmentu. Chceme v tom pokračovat," přiblížila. Významným krokem bylo také spuštění e-shopu, zde společnost plánuje zavést možnost vyzvedávání zboží na všech svých pobočkách.

V komunikaci se zákazníky představila rovněž věrnostní program active beauty. Za prvních pět měsíců fungování programu použili zákazníci k nákupu více než 1,5 milionu věrnostních karet a využili více než 300 tisíc kuponů na vícenásobné body.

V obchodním roce 2018/19 chce dm vsadit dále na strategii odlišení se, a sice jak v sortimentu značkových výrobků, tak v sortimentu dm privátních značek. V následujících třech letech by ráda udržela roční úroveň investic do inovací ve výši 220-250 mil. Kč. 

-mav-