Dr. Max má tři milionů členů věrnostního programu

středa, 17. října 2018, 11:20 Aktuality, Marketing MediaGuru

Do věrnostního programu lékáren Dr. Max je registrováno už více než tři milionů členů.

Zdroj: Repro YT Dr. Max

Zdroj: Repro YT Dr. Max

V září se do klientského programu Karta výhod Dr. Max zapojil už třímiliontý účastník. Věrnostní systém, který lékárenský řetězec zavedl v roce 2015, je tak pravděpodobně největším na českém trhu. 

Karta výhod Dr. Max nabízí od začátku letošního roku 50% slevu z doplatků na předpisové léky všem bez ohledu na věk. „Rozšíření výhod pro všechny držitele mělo několik důvodů,“ říká generální ředitel sítě Dr. Max Daniel Horák a dodává: „Program je tak samozřejmě srozumitelnější, a benefity se tedy lépe komunikují, ale především jde o to, že když přijde pacient s receptem na lék, pak to znamená, že je nemocný a potřebuje pomoc. Takové klienty musíme logicky upřednostňovat.“ 

Poskytnutí slevy lze ověřit okamžitě během výdeje v lékárně – je uvedena na účtence, případně na internetových stránkách Ministerstva zdravotnictví, kde jsou uvedeny výše doplatků. Změna kritérií klientského programu byla podpořena masivní televizní kampaní. Podíl na reklamním trhu Dr. Maxe činí doposud v roce 2018 víc než 23 %. 

Klienti s věrnostní kartou mohou zároveň využít akční slevy komunikované především prostřednictvím letáku. Dr. Max vydává 11 akčních letáků ročně v nákladu čtyř milionů výtisků za měsíc. Akce a slevy je od letoška v největší české síti lékáren možné využít pouze s klientskou kartou. Víc než půl milionu pacientů s ní v lékárnách Dr.Max pořídí lék aspoň dvakrát týdně. Diabetikům zároveň zůstává po celou dobu zachován princip prodeje inzulínů bez doplatku.

-stk-