Expobank uvádí platformu pro fintech, podpoří ji v onlinu

úterý, 23. října 2018, 13:00 Aktuality, Marketing MediaGuru

Expobank chce s novým účtem Neo umožnit zákazníkům propojení s fintech službami, komunikovat ho bude jen v online prostředí.

Logo nového účtu Neo od Expobank, zdroj: Expobank

Logo nového účtu Neo od Expobank, zdroj: Expobank

Expobank uvádí na trh nový bankovní účet Neo, který má propojit tradiční bankovnictví se světem fintechu. Česká banka tak chce vystavět platformu, na které bude nabízet jednotlivé fintechové služby.

Uživatelé tak budou moci přímo z účtu přes partnerskou společnost WBTCB obchodovat s kryptoměnou bitcoin, prostřednictvím Fundliftu investovat do začínajících firem a přes Českou mincovnu do drahých kovů. Rovněž bude možné si přes platformu sjednat pojištění od Allianz, zatím jen cestovní, do budoucna ale i penzijní, autopojištění či pojištění majetku. Novinku bude Expobank propagovat v online prostředí, kde se pohybuje i cílová skupina. 

„Kombinaci klasického bankovnictví a fintech produktů našich partnerů poskytujeme jako první tradiční banka v Evropě,“ popisuje Ilya Mitelman, předseda představenstva Expobank CZ, jež má v současnosti přes 30 tisíc klientů. Od novinky si banka slibuje příchod nových klientů v řádu tisíců. „Přizpůsobujeme se aktuálním trendům a vycházíme vstříc stále náročnějším požadavkům spotřebitelů. Zejména mladá generace očekává inovace, které se vymykají tradičnímu pojetí bankovnictví. Míříme směrem, kdy se banka stává moderní digitální platformou, kdy běžné a spořicí účty už nestačí,“ dodává.

Okruh partnerů není finální. „I nadále hodnotíme další možnosti partnerství,“ prozrazuje Ilya Mitelman s tím, že však v každé kategorii fintechu bude exkluzivně jen jeden partner, a to za účelem celkové přehlednosti. 

U kryptoměn mohou zákazníci obchodovat zatím jen s bitcoinem, nicméně Expobank je otevřena i dalším kryptoměnám. „Uživatelé mohou kryptoměnu bezpečně ukládat bez nutnosti založení vlastní bitcoinové peněženky a uchování privátního klíče. Ověřený uživatel může obchodovat v nadstandardních transakčních limitech, také vždy uvidí aktuální vývoj ceny bitcoinu,“ říká Martin Stránský, zakladatel a CEO společnosti WBCTB. 

Uživatelé se budou investorsky zapojit i do crowdfundingové platformy v České republice Fundlift. „Investovat lze do nadějných start-upů i zavedených firem z různých odvětví. Investoři poté získávají cenné papíry, ať už dluhopisy, investiční certifikáty, anebo přímo podíly ve společnostech,“ popisuje Radek Musil, CEO Fundliftu.

Přes Českou mincovnu, která vyrábí nejen oběžné mince pro český stát, ale i pamětní mince či medaile, je možné pořídit zlaté a stříbrné mince nebo medaile a také investiční cihly a slitky. „Zlato je tradiční a osvědčený investiční produkt. Odolává inflaci a jeho nákup i prodej je navíc osvobozen od zdanění, je proto vhodný pro uložení a postupné zhodnocení úspor,“ uvádí Jaroslav Černý, marketingový a PR manažer České mincovny. 

K propagaci využije Expobank online prostředky, vedle vlastního webu www.neoucet.cz i bannerovou podporu a PR aktivity. Logo nového účtu Neo vzniklo in-house. 

-stk-