Google vzdělává v digitálu, druhý grant má Czechitas

středa, 31. října 2018, 11:15 Internet & Mobil MediaGuru

Kurzy zaměřené pro podnikatele i širší veřejnost zprovoznila na jedné internetové adrese společnost Google.

Taťána le Moigne na setkání s klienty, foto: MediaGuru.cz

Taťána le Moigne na setkání s klienty, foto: MediaGuru.cz

Společnost Google nabízí zdarma vzdělání v digitálních dovednostech jak podnikatelům, tak jednotlivcům. Své kurzy zprovoznila na internetové stránce Grow with Google. Rozvoj digitálních dovedností považuje Google za důležitý pro další růst české ekonomiky, sdělila na úterním setkání s klienty generální ředitelka Google ČR a SR Taťána le Moigne

Na setkání byly rovněž prezentovány první výsledky ze studie Digital Challenges od McKinsey. Kompletní zpráva by měla být zveřejněna v horizontu 2-3 týdnů. Vyplynulo z ní mj. to, že rozvoj digitální ekonomiky by do roku 2025 přispěl k navýšení českého HDP o 26 mld. euro. Za nutné přitom považuje digitalizovat v Česku veřejnou správu, podporovat vznik start-upů, rozvíjet digitalizaci firem, více investovat do digitálního vzdělávání a digitálně dovzdělávat populaci starší 35 let. 

Hlavní trendy pro rok 2019 v internetovém marketingu spatřuje Google především v mobilním marketingu, v růstu videa a v rozšiřování umělé inteligence (AI). 

Společnost Google zároveň udělila podruhé po sobě grant ve výši 250 tisíc USD (cca 6 mil. Kč) neziskové organizaci Czechitas, kterou vede Dita Přikrylová. Je určený na vzdělávání žen v IT oblasti. Czechitas poprvé tento grant získala před dvěma lety. Za tu dobu se díky aktivitám Czechitas podařilo rekvalifikovat téměř 180 žen, které změnily svou práci a začaly pracovat v IT sektoru.

-mav-