Jan Pavlacký natočil pro Netflix seriál Haunted

čtvrtek, 11. října 2018, 16:30 Aktuality, Internet & Mobil, TV MediaGuru

Světová online video služba Netflix nabídne nový seriál v premiéře v pátek 19. října 2018.

Haunted, zdroj: 2Media

Haunted, zdroj: 2Media

Český režisér Jan Pavlacký natočil šestidílný seriál Haunted pro světovou on-line streamovací službu Netflix a je také spoluautorem scénáře. Netflix ji nabídne divákům v nadcházejícím dušičkovém a halloweenském období, v premiéře již 19. října. Natáčelo se ve filmových ateliérech Prague Studios zkraje roku 2018 a exteriérech v okolí Prahy, například ve vybydlených domech, na lesním hřbitově, ve vile v Králově Dvoře nebo na Okoři.

Haunted produkovali společnosti Propagate a Milk and Honey Pictures v čele s producenty Tomášem Krejčím, Radomírem Dočekalem a Alessiem Spinellim. Showrunnerem byl Jordan Roberts.

Haunted je historicky prvním seriálem z produkce amerického Netflixu, který vznikal v české produkci a s českými tvůrci. Na jeho realizaci se vedle režiséra a scenáristy Jana Pavlackého podíleli také kameraman Marek Dvořák, filmový architekt Martin Martinec, kostýmní návrhář Josef Čechota a umělecká maskérka Ilaria Zamprioli. Vedle anglických a amerických herců žijících v ČR si v seriálu zahrály také české herečky Eliška Křenková, Kamila Trnková, herci Oskar Hes, Jiří Roskot, Jacob Erftemeijer a další.

Seriál Haunted kombinuje realitu s mrazivým napětím filmového hororu, divákům zprostředkovává autentické příběhy lidí, kteří zažili dramatické události často doprovázené nevysvětlitelnými a nadpřirozenými jevy. Každá epizoda má uzavřený děj, skuteční aktéři se ocitají v rolích vypravěčů, jejichž vzpomínky doplňují hrané pasáže. Seriál je určen primárně pro americký trh.

-mav-