Media Club uvádí video platformu, kterou nabízí jiným webům

pátek, 26. října 2018, 08:40 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Nový nástroj má pomoci webům vytvářet a monetizovat video obsah.

Petr Hatlapatka, foto: FTV Prima

Petr Hatlapatka, foto: FTV Prima

Media Club uvádí na trh video platformu, kterou nabízí jiným publisherům. Prima video platforma má umožnit jiným webům nebo publisherům využít potenciálu videoobsahu a monetizovat ho.

„Publisher sám může definovat pravidla, jako například kdy se mají videa do platformy nahrát, kdy se mají publikovat a kdy má publikace skončit, čímž lze řídit videotéku podle autorských a licenčních potřeb. Stejně tak je možné u každého videa nastavit, kolik videoreklamy se u daného videa zobrazí, a tím ovlivnit i míru monetizace daného videoobsahu,“ uvedl Petr Hatlapatka, vedoucí online prodeje mediálního zastupitelství Media Club.

Prima video platforma umožňuje publisherům doplnit video přehrávač o různé doplňky chování – playlisty a widgety, jako např. mini player, doporučování dalších videí, vytvoření videosekce a další. Kromě vlastní analytiky poskytuje videopřehrávač také podporu pro další měřící systémy včetně.měřícího systému Gemius.

Videopřehrávač poskytuje plnou podporu pro přehrávání on-demand, případně live videí na webových i mobilních platformách. Standardizovaná verze přehrávače je kompatibilní s platformami pro adserving a podporuje standardní IAB formáty. Platforma používá několik typů kódů pro integraci video přehrávače do webu a také několik míst pro definování nastavení přehrávače.

Videoreklamu i další reklamní formáty pro Prima video platformu zajišťuje mediální zastupitelství FTV Prima Media Club. „Od platformy očekáváme zapojení webů, které pro své uživatele produkují kvalitní videoobsah. Tímto nástrojem opět rozšíříme našim klientům prostor pro mediální zásah,“ dodal Petr Hatlapatka za Media Club.

-mav-