Rohlik.cz začne s Benu rozvážet volně prodejné léky

čtvrtek, 18. října 2018, 14:30 Aktuality, Retail MediaGuru

Ve spolupráci s lékárnami Benu začíná Rohlik.cz rozvážet volně prodejné léky.

Zdroj: Rohlik.cz

Zdroj: Rohlik.cz

Online prodejce potravin Rohlik.cz navazuje spolupráci s lékárenským řetězcem Benu a začíná od října nabízet i dovážku volně prodejných léků. „Stačí, když si zákazník léky objedná prostřednictvím e-shopu lékárny na internetové stránce Rohlik.cz/lekarna a nechá si je dovézt společně se svým nákupem. Vše mu dorazí už do 120 minut od objednání. Tato kombinace služeb supermarketu a lékárny je evropským unikátem,“ popisuje Tomáš Čupr, zakladatel společnosti Rohlik.cz, která nabízí také drogerii a potřeby pro domácnost. Od spolupráce si slibuje zvýšení tržeb o zhruba 150 milionů korun v roce 2019.  

V nabídce bude přibližně 1 100 nejprodávanějších položek Benu lékáren. Sortiment se bude postupně rozšiřovat. Jde zejména o léky na akutní potíže, jako jsou nachlazení, rýma, chřipka, bolest krku či alergie, které potřebují pacienti řešit ihned. Dále nabídne doplňky stravy, dermokosmetiku, zdravotnické pomůcky nebo léčivé čaje. „Neustále hledáme cesty, jak zákazníkům usnadnit a zpříjemnit nakupování. Jsme rádi, že jim můžeme nabídnout komfortní doručení volně prodejných léků a dalších produktů rovnou ke dveřím a poskytnout jim úlevu od zdravotních potíží v tak krátkém čase,“ říká Sebastian Ring, generální ředitel společnosti Benu ČR, s tím, že nová služba doplňuje další služby lékárny jako odborné poradenství, preventivní programy či kontrolu lékových interakcí.

V rámci spolupráce Benu otevřelo novou lékárnu, která je cíleně situována vedle největšího skladu Rohlik.cz v pražské Liboci. Objednávku vyskladní farmaceutický asistent a zabalí ji přímo v lékárně. Teprve potom zásilku přebírají kurýři z Rohlik.cz. Sortiment lékárny Benu se tak nijak nemíchá s dalším nákupem. „Léky nebylo možné začlenit do našeho automatizovaného skladu, musí mít svoji vlastní péči a režim,“ vysvětluje Tomáš Čupr.

Benu provozuje 218 kamenných lékáren a vlastní e-shop, který pokrývá komplexní lékárenský sortiment s více než 15 tisíci produkty. Zatímco na lékárenském e-shopu zákazníci často kombinují nákup s vyzvednutím na pobočce, od spolupráce s Rohlik.cz řetězec očekává rozšíření online portfolia, zvýšení podílu na online tržbách lékáren i vizibility značky.

-stk-