Stream.cz uvede 14. října nový seriál Přijela pouť

úterý, 9. října 2018, 15:00 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Nový seriál Přijela pouť scénáristy Petra Kolečka nasadí Stream.cz v neděli 14. října.

Plakát k seriálu Přijela pouť, zdroj: Stream.cz

Plakát k seriálu Přijela pouť, zdroj: Stream.cz

Stream.cz nasadí v neděli 14. října od 20:30 do svého programu nový seriál Přijela pouť od scénáristy Petra Kolečka a režiséra Petra Němečka.

Desetidílný komediálně-dramatický cyklus se odehrává v 90. letech v prostředí pouti, kde se život řídí zákony světských a rodina je nadevše. V hlavních rolích se představí Jakub Prachař, Michal Suchánek, Barbora Mottlová, Oldřich Navrátil, Alena Mihulová, Tomáš Matonoha, Eliška Křenková či Lukáš Veřtát. 

„Dlouho jsem měl v hlavě námět. To spojení doby a světského života mě něčím neuvěřitelně fascinuje. Je to svět, kde všechno funguje jinak. Kde děti pracují, kouří a nechodí do školy. Svět, kde se domlouvají sňatky mezi rodinami a spory řeší kudlou. Svět, kde kšeft je svatý. Ale také svět, kde rodinné a sociální vazby přes zdánlivou divokost fungují vlastně lépe než kdekoli jinde. Na pouti existují totiž jen dva zákony, rodina a hydraulika,“ popisuje scénárista Petr Kolečko, který je podepsán pod seriály Okresní přebor, Vinaři, Čtvrtá hvězda či Trpaslík. 

Seriál se odehrává v roce 1990, kdy rodinná pouť Dresslerových s očekáváním vyhlíží první sezónu v demokratickém státě. Šéf pouti Jaroslav (Michal Suchánek) leští labutě, jeho žena (Alena Mihulová) zkouší novou metodu výkladu tarotu. Jejich syn Vojta (Lukáš Veřtát) svolává děti k řetízkáči. Jenže doba se mění a Dresslerovi se musí zorientovat v nově nastaveném státě, kde papír od úředníka platí víc než slovo světského. A k nelibosti Jaroslava se jeho otec Jindřich (Oldřich Navrátil) snaží novým pořádkům přizpůsobit a vytvořit z rodinného podniku moderní soukromou firmu. 

Kreativním producentem seriálu je Daniel Strejc. Pro Stream.cz vyrobila společnost Unitsofa.

-stk-