Televize připravily ke 100 letům republiky speciální vysílání

neděle, 28. října 2018, 00:15 Aktuality, TV MediaGuru

Významné výročí republiky připomínají ve svém vysílání televizní stanice.

Foto: FTV Prima

Foto: FTV Prima

Všechny velké tuzemské televize připravily na den výročí 100 let od založení republiky speciální pořady. V České televizi, na Primě i Nově se objeví současní nebo bývalí prezidenti či premiéři. Na ČT1 celý den poběží zpravodajské pořady Dnes před 100 lety s moderátorem Jakubem Železným, které připomenou okamžiky vyhlášení samostatného státu. Večer od 20:00 to pak bude přenos z předávání státních vyznamenání prezidentem Milošem Zemanem a o hodinu později rozhovor se Zemanem a premiérem Andrejem Babišem.

Zpravodajská ČT24 bude celý den vysílat speciál 1918 - 2018 Toto století: 1918, v rámci kterého odvysílá například pietní akt z Národního památníku na Vítkově, bude živě vysílat z míst, kterými kráčela česká historie, přiblíží česká nej nebo odvysílá přímý přenos ze slavnostní vojenské přehlídky. Program plánuje i rozhovory s bývalým prezidentem Václavem Klausem a slovenským prezidentem Andrejem Kiskou.

Televize Prima nabídne v neděli od 10:30 hodin téměř sedmihodinové mimořádné kontinuální vysílání. Jeho součástí bude prodloužená diskusní Partie s exprezidentem Václavem Klausem. V rámci kontinuálního vysílání dále připravuje vstupy z různých míst celé ČR či diskusi se známými osobnostmi. Vysílat bude i na svém webu a na Facebooku.

TV Nova společně s TV Markíza odvysílají od 13:00 hodin rozhovor s českým a slovenským premiérem. Andrej Babiš a Peter Pellegrini vystoupí ve společné půlhodinové diskusní relaci 100 let/rokov. „S oběma premiéry se naši moderátoři budou bavit nejen o jejich pohledu na uplynulých sto let, ale také se zamyslí nad dalším vývojem Česka a Slovenska," uvedl ředitel zpravodajství Kamil Houska.

Český rozhlas bude v neděli mimo jiné vysílat od 14:00 Radiožurnál společně se Slovenským rozhlasem z Kohútky ležící poblíž česko-slovenské hranice. Český rozhlas připravil také přenos z koncertu největších hitů století ze Staroměstského náměstí nebo z koncertu Symfonického orchestru Českého rozhlasu z Rudolfina. Vedle toho bude přenášet i předávání státních vyznamenání.

-čtk-