Vysílání ČT ke 100. výročí oslovilo přes 3,5 milionu lidí

pondělí, 29. října 2018, 11:55 Aktuality, TV MediaGuru

Pořady, které České televize k výročí vysílala na ČT1 a ČT24, oslovily v neděli přes 3,5 milionu diváků.

Foto: repro vysílání ČT

Foto: repro vysílání ČT

Vojenskou přehlídku, předávání státních vyznamenání, duel prezidenta republiky s premiérem, rozsáhlé zpravodajské vysílání a další tematické pořady sledovalo na České televizi o uplynulém víkendu v souhrnu přes 3,5 milionu lidí, informovala v pondělí Česká televize.

Přímý přenos vojenské přehlídky, který byl součástí speciálního vysílání České televize ke stému výročí založení samostatné republiky, sledovalo na zpravodajském kanálu ČT24 955 tisíc lidí. Večerní předávání státních vyznamenání, vysílané souběžně na ČT1 a ČT24, pak zhlédlo 1,31 milionu diváků, tedy třetina všech lidí, kteří právě sledovali televizi. Historicky první debatu prezidenta Miloše Zemana s premiérem Andrejem Babišem následně sledovalo 738 tisíc lidí.

Nedělní vysílání zpravodajské ČT24 si celkově pustilo 2,6 milionu lidí. Události, které byly kromě studia vysílány přímo z Hradčanského náměstí a Národního muzea, a do nichž vstoupilo i všech deset zahraničních zpravodajů České televize, se s 1,25 miliony diváků staly nejsledovanější zpravodajskou relací dne.

Víkendovým zpravodajským speciálem vyvrcholilo tematické vysílání, které za uplynulé dva týdny zahrnulo na ČT24 rozhovory s více než 120 hosty a ČT24 se v neděli stala třetí nejsledovanější českou televizní stanicí.

Výběr ze zpravodajského nedělního vysílání ČT24:

  • celodenní živé vysílání z Národního muzea, Obecního domu a Hradčanského náměstí
  • přímý přenos slavnostní přehlídky Armády, Policie, Hasičů a záchranky
  • přímý přenos slavnostního předávání státních vyznamenání
  • přímý přenos dvou pietních aktů na Vítkově
  • debata prezidenta Miloše Zemana a premiéra Andreje Babiše k 100. výročí založení republiky
  • exkluzivní rozhovory s Václavem Klausem, Andrejem Kiskou, Madeleine Albrightovou

-mav-