Český rozhlas zahájil vysílání stanice ČRo Karlovy Vary

čtvrtek, 1. listopadu 2018, 14:35 Aktuality, Rádio MediaGuru

Regionální vysílání Českého rozhlasu má od čtvrtečního dopoledne novou stanici: Český rozhlas Karlovy Vary.

Slavnostní zahájení vysílání Českého rozhlasu Karlovy Vary, foto: ČRo

Slavnostní zahájení vysílání Českého rozhlasu Karlovy Vary, foto: ČRo

Český rozhlas spustil ve čtvrtek 1. listopadu 2018 od 11:00 regionální vysílání v Karlovarském kraji. Generální ředitel ČRo René Zavoral slavnostně zahájil vysílání stanice Český rozhlas Karlovy Vary. Dosud v Karlovarském kraji vysílání veřejnoprávního rozhlasu pokrývala Plzeň. Po zahájení karlovarského vysílání má tak ČRo regionální studio v každém kraji.

Nová regionální stanice nabídne posluchačům po celý týden v čase od pěti do devíti hodin speciální Dobré ráno z Karlových Varů a aktuality z regionu s názvem Dobré odpoledne každý všední den od 14 do 16 hodin. „Ve vysílacím schématu zároveň zůstanou plně zachovány veškeré oblíbené pořady, jako je Humoriáda, Česko země neznámá, Písničky pro vás, odpolední dechovka, Hobby magazín či zábavné víkendové pořady,“ dodal ředitel Českého rozhlasu Plzeň a Karlovy Vary Zdeněk Levý.

Později by se podle Levého mělo vysílání rozšířit na víkendy. Budou odbavované z Karlových Varů a součástí vysílání budou předtočené pořady a zajímavosti a informace z kraje. Ve vysílání by se také měly objevit poradny pro posluchače. Po letních prázdninách příštího roku by karlovarské studio mělo dosáhnout cílového stavu, kdy bude vysílat 16 hodin denně.

Mapa pokrytí vysílání stanice Český rozhlas Karlovy Vary (mono), foto: ČRo

Mapa pokrytí vysílání stanice Český rozhlas Karlovy Vary (mono), foto: ČRo

Aby mohla nová stanice zaplnit celou předpokládanou vysílací dobu, musela přijmout 12 nových zaměstnanců. Celkem by tak regionální vysílání mělo zajišťovat 13 lidí a čtyři zpravodajové. Vedoucím programu nové stanice bude Radim Jehlík.

Roční rozpočet studia bude kolem osmi milionů korun. Ředitel regionálního vysílání ČRo Jan Menger ve středu při představení nové stanice řekl, že v sumě nejsou zahrnuty náklady na vysílače a na marketingovou kampaň nové stanice, na kterou ČRo vydá v prvních třech měsících 1,5 milionu korun.

Český rozhlas Karlovy Vary si mohou posluchači naladit na frekvencích: 96.7 FM Ašsko, 89. FM Chebsko, 103.4 FM Jáchymovsko, 91.0 FM Karlovy Vary, 100.8 FM Mariánskolázeňsko a 98.2 FM Sokolovsko. 

-mav-, -čtk-