Filmpopular je i v HbbTV aplikaci, rozšířil možnost sledování

pátek, 2. listopadu 2018, 10:00 Aktuality, TV MediaGuru

Obsah televizních stanic TV War, Kinosvět či CS mini je díky HbbTV dostupný i pro diváky, kteří nejsou předplatiteli služeb operátorů.

Repro: Filmpopular

Repro: Filmpopular

Československá filmová společnost zpřístupnila pomocí HbbTV aplikace všem majitelům televizních přijímačů videotéku Filmpopular. Díky HbbTV technologii tak mají možnost sledovat nabídku z televizních stanic TV War, TV Kinosvět a také CS mini na televizní obrazovce. Platí to i pro diváky, kteří nejsou předplatiteli televizních nabídek operátorů. Filmpopular je už delší dobu přístupný na PC, noteboocích, tabletech a chytrých telefonech.

Filmpopular.cz aktuálně obsahuje přibližně 2500 videí. Počet jeho předplatitelů a registrovaných zájemců překročil po prázdninách pětitisícovou hranici a podle provozovatele dále roste. Uživatel zaplatí za roční přístup jen servisní poplatek ve výši 199 Kč. 

Československá filmová společnost zdůvodnila, že motivací k nové možnosti příjmu obsahu jejích stanic byla snaha zlepšit dostupnost jednotlivých pořadů všem zájemcům, zvýšit jejich uživatelské pohodlí, více zviditelnit některé typy pořadů a některé osobnosti, které s televizní společností spolupracují. „Také jsme chtěli odstranit omezení online vysílání a umožnit sledovat vybraný pořad podle časových možností diváka kdykoliv a kdekoliv, a to i divákům, kteří nejsou předplatiteli televizních nabídek poskytovatelů placené televize a přijímají signál pomocí běžných TV antén," sdělil mluvčí František Malina.

-mav-