Jakub Vágner a Veolia rozšiřují projekt Katlov

sobota, 10. listopadu 2018, 08:00 Aktuality, Marketing MediaGuru

V okolí jezera Katlov vyroste zázemí pro výuku přírody v reálném prostředí krajiny. Za projektem stojí Jakub Vágner, pomáhá mu Veolia.

Foto: Veolia

Foto: Veolia

Známý dobrodruh, cestovatel a rybář Jakub Vágner rozšiřuje své aktivity v České republice. Po úspěšném projektu „Návrat přírody do škol“, v rámci kterého přednášel na základních a středních školách každý rok pro 50 tisíc žáků a studentů o biodiverzitě české krajiny i důležitosti obnovitelných zdrojů pro naši přírodu, se rozhodl rozšířit také svůj projekt „Katlov – areál pro rodinu“.

Odborným, finančním a hlavním partnerem projektu je skupina Veolia Česká republika. Projekt zabezpečí úpravnu vody, čistírnu odpadních vod a rozvody vody.

Vágner si od města Kutná Hora dlouhodobě pronajal jezero Katlov a následně rybník Pohan – po desítky let nepříliš udržované vodní plochy. Tyto dvě lokality a jejich okolí do roku 2017 komplexně revitalizoval. Teď se rozhodl projekt Katlov rozšířit o výstavbu zázemí, které by mělo sloužit pro pobyty škol v přírodě, výuku o přírodě v reálném prostředí české krajiny, pro tábory pro děti i další akce spojené s českou přírodou. „Vždy jsem snil o tom, že svoji vášeň a práci jednoho dne spojím také s místem, kterému budu říkat domov. Tímto místem se pro mě stalo jezero Katlov a jeho okolí,“ uvedl k projektu Jakub Vágner.

„Biodiverzita je součástí našeho firemního života, pečovat o přírodní zdroje je naší každodenní misí," řekl k projektu Katlov generální ředitel společnosti Veolia pro střední a východní Evropu Philippe Guitard.

Skupina Veolia Česká republika spolupracuje na různých projektech s Jakubem Vágnerem již několik let.

-mav-