Martinus.cz spouští svou poslední Knižní šifru

pátek, 2. listopadu 2018, 07:45 Aktuality, Reklama MediaGuru

Online knihkupectví Martinus.cz odstartovalo svou podzimní kampaň, naposled ji staví na Knižní šifře.

Zdroj: Martinus.cz

Zdroj: Martinus.cz

Již počtvrté spustilo internetové knihkupectví Martinus.cz soutěž Knižní šifru, v níž účastníci hádají podle obrázků názvy 64 knih. Jak ale avizuje, letos se bude jednat o její poslední ročník.   

„Spotřebitelé jsou poslední tři měsíce roku pod největším tlakem, takže jejich citlivost na tradiční marketingové kampaně je snížena. Navíc, lidem to prostě nedá, a hledají a hledají, protože je Knižní šifra prostě baví. Knižní šifra je proto pro Martinus.cz klíčovou podzimní kampaní, protože vedle zvýšení prodejů přináší i důležitý krok ve vnímání naší značky našimi potenciálními i stávajícími zákazníky,“ říká šéf Martinus.cz Dušan Murčo.

Účastníci Knižní šifry mohou díky vyluštěným knihám a bonusům vyhrát až 128 knih. Pokud do konce soutěže, do 7. prosince, navíc soutěžící nakoupí na Martinus.cz a bude vylosován, jeho výhra bude zdvojnásobena. Tato mechanika přispívá k tomu, že se lidé na stránku vrací každý den a pochopitelně se tím také zvyšuje pravděpodobnost, že koupí i nějakou knihu. Martinus.cz zároveň přiznává i to, že Knižní šifra generuje spoustu nových e-mailových kontaktů, které, pokud lidé dají svolení, později používá ke komunikaci se zákazníky.

Loni oslovila Knižní šifra přes 50 tisíc lidí, kteří obchodu vygenerovali přes milion návštěv za dané období, přičemž na webu obchodu strávili průměrně téměř 15 minut. Soutěž loni podpořila také FB skupina, vedle níž však vznikla z podnětu soutěžících i skupina neoficiální. „Je vidět, že Knižní šifra si už žije vlastním životem, a hra vytvořila velkou skupinku ambasadorů, kteří aktivně propagují hru,“ dodává Dušan Murčo.

I přes oblibu, kterou si Knižní šifra získala, s ní však Martinus.cz letos končí. „Důvodem je, že se nám už jen velmi těžko daří najít 64 knih, které jsou všeobecně známé, a přitom se dají ztvárnit v pochopitelnou ilustraci,“ vysvětluje na dotaz MediaGuru.cz marketingová manažerka Zuzana Kadecká.

-stk-