Metaxa spouští s Klubem českých turistů projekt 130 objevů

čtvrtek, 15. listopadu 2018, 10:45 Aktuality, Reklama MediaGuru

Metaxa završuje svůj relaunch v duchu „Nepijte. Objevujte“ společným projektem s Klubem českých turistů.

Metaxa startuje ve spolupráci s Klubem českých turistů projekt 130 objevů, foto: Metaxa.

Metaxa startuje ve spolupráci s Klubem českých turistů projekt 130 objevů, foto: Metaxa.

U příležitosti oslavy 130 let od svého založení se značka Metaxa pustila do relaunche. Po televizních spotech s novými ambasadory – dobrodruhem Mikem Hornem a potápěčem Guillaumem Nérym – nyní startuje v duchu claimu „Nepijte. Objevujte“ projekt 130 objevů, na kterém spolupracuje se 130letým Klubem českých turistů. Společně budou za přispění veřejnosti i influencerů objevovat jedinečné české a slovenské destinace. Jedno z nich se pak dočká finančního impulsu, který vzejde z dražby poslední lahve Metaxy AEN Despina.

Metaxa se ve své marketingové kampani nyní soustředila na podporu Metaxa 12*. „Metaxa 12* je v rámci našeho portfolia jakousi starší sestrou Metaxy 5*. S dvanáctihvězdičkovým nápojem Metaxa dospěla, je požitkářská, objevuje a vychutnává. Stejný způsob vnímání chceme od sklenky přenést i do běžného života a motivovat lidi k objevování toho, co se skrývá kolem nich,“ říká k cíli celé kampaně Petr Havlíček, marketingový ředitel Metaxy.  

televizi značka komunikuje s globálními spoty, v nichž nejdříve figuroval jihoafrický dobrodruh Mike Horn, který přeplaval Amazonku a obeplul zeměkouli na vlastní pěst, nyní je tváří potápěč Guillaume Néry, držitel několika francouzských i světových rekordů.

Ryze lokální aktivitou je projekt 130 objevů, který staví na soutěži od 26. listopadu do konce roku, v níž mohou účastníci nominovat na Instagramu pod hashtagem #Metaxa130x své tipy na zajímavá místa po Česku i Slovensku. „Ve hře bude nejen dvanáct lahví Metaxy 12*, ale i expedice do Řecka, návštěva palírny a setkání s Metaxa Masterem, který zná jako jediný její tajnou recepturu,“ doplňuje Havlíček.

Metaxa bude dražit poslední limitovanou lahev s destilátem AEN Despina, zdroj: Metaxa.

Metaxa bude dražit poslední limitovanou lahev s destilátem AEN Despina, zdroj: Metaxa.

Partnerem soutěže je Klub českých turistů, jenž převezme výtěžek z dražby poslední limitované lahve s exkluzivním destilátem AEN Despina, který Metaxa k 130. výročí uvolnila. Dražba poslední volné lahve s číslem 130 odstartuje začátkem prosince na www.alkohol.cz na vyvolávací ceně 58.888 Kč. Kromě hlavního partnera podpoří soutěž také gastronaut Lukáš Hejlík, dobrodruh Ondřej Novotný nebo horolezec Marek Holeček.

Na fotogalerii z představení Metaxy AEN Despina se můžete podívat zde.

-stk-