Mladá fronta uvádí na trh časopis Maminčin Puntík

pátek, 23. listopadu 2018, 13:55 Aktuality, Tisk MediaGuru

Dětský magazín Puntík se rozšiřuje o titul určený pro matky s názvem Maminčin Puntík.

Zdroj: Mladá fronta

Zdroj: Mladá fronta

Měsíčník Puntík vydavatelství Mladá fronta vydává první číslo nového časopisu Maminčin Puntík s podtitulem „Magazín plný inspirace, tipů a nápadů, který potěší všechny kreativní maminky”. Nový magazín je distribuován do prodejní sítě, předplatitelé měsíčníku Puntík ale obdrží časopis formou příbalu jako dárek zdarma v rámci svého předplatného.

Časopis Maminčin Puntík na 100 stranách přináší témata vztahující se k období těhotenství, péče o novorozence, kojence, batolata a předškoláky. Zabývá se také výchovou školáků. Časopis poskytuje návody, jak komunikovat s dětmi, ke zdravému životnímu stylu, vzdělávání dětí, spoření či pojištění dětí a domácnosti.

„Vytvořili jsme dvojprodukt pro cílovou skupinu dítě–maminka nebo mladá rodina. Časopis Puntík se stal hned po uvedení na trh nejrychleji rostoucím dětským časopisem. Vykazoval od začátku nadprůměrný podíl předplatitelů na celkovém prodeji. Rozhodli jsme se proto značku rozvíjet dál a spustili jsme v červnu 2018 také eObchůdek s vlastními produkty spojenými s tímto časopisem,“ řekl Jan Mašek, generální ředitel vydavatelství Mladá fronta.

Šéfredaktorkou časopisu Maminčin Puntík je Kateřina Černá, která zároveň vede i časopis Esence. V roce 2019 vyjde Maminčin Puntík společně s časopisem Puntík č. 3, 7, 9 a 12. Náklad časopisu Maminčin Puntík je 36 000 kusů a cena je 49 Kč.

Časopis Puntík vychází od června 2017, je určený pro děti od dvou do šesti let. Prodaný náklad Puntíku aktuálně dosáhl 33 592 kusů, z toho předplatitelů je téměř 11 tisíc. Šéfredaktorkou časopisu Puntík je Eva Bavorová.

-mav-