Nova, Prima a Óčko vysílají spoty ke Světovému dni televize

středa, 21. listopadu 2018, 12:45 Aktuality, TV MediaGuru

Investice do televizních programů dosahují globálně 140 miliard dolarů, připomíná televizní průmysl.

Zdroj: AKTV

Zdroj: AKTV

V rámci každoroční iniciativy Organizace spojených národů vysílají televizní společnosti po celém světě 30 sekundový spot na svých televizních obrazovkách i online. Děje se tak při příležitosti Světového dne televize, který připadá na 21. listopad.

Do kampaně se zapojila i Česká republika a členové Asociace komerčních televizí (AKTV), kteří v průběhu středečního dne na svých obrazovkách divákům odvysílají jednotný 30vteřinový spot. Jde o televizní skupiny Nova, Prima a Óčko.

Česká televize se tématu věnovala v ranním Studiu 6 a do vysílání ve středu zařadí i speciální reportáž k technologickým milníkům spjatým s TV vysíláním.

Podle nejnovější zprávy European Audiovisual Observatory činila pouze v loňském roce produkce televizního obsahu v Evropské unii zhruba 920 různých titulů, které představovaly více než 16 400 epizod a více než 11 tisíc hodin.

Údaje shromážděné společností IHS Markit v celkem 27 zemích a průzkum mezi členy asociace egta ve 21 zemích ukazují, že v loňském roce bylo do televizních programů investováno téměř 140 miliard dolarů – včetně Severní Ameriky ve výši 61 miliard dolarů – což výrazně převyšuje celosvětové investice všech OTT platforem. V Evropě pak nejvyšší částky do televizních programů investují Velká Británie (8,6 mld. EUR), Německo (8 mld. EUR), Francie (5,5 mld. EUR) a Itálie (4,4 mld. EUR).

-mav-