Pátá řada Tvoje tvář měla v průměru 889 tisíc diváků

úterý, 20. listopadu 2018, 07:50 TV MediaGuru

Průměrná sledovanost všech dílů pořadu Tvoje tvář má známý hlas byla nižší než loni, v podílu na sledovanosti ale svůj výsledek udržela.

Tvoje tvář má známý hlas V, foto: TV Nova

Tvoje tvář má známý hlas V, foto: TV Nova

Pátou řadu talentové reality show Tvoje tvář má známý hlas sledovalo v průměru 889 tisíc diváků starších 15 let (podíl 26 %). V divácké skupině 15-54, na kterou Nova prodává reklamu, si pátá řada připsala 31% podíl na sledovanosti. Dvanáct dílů pořadu vysílala televize od 1. září do 17. listopadu 2018 vždy v sobotním prime-time. Opět se potvrdilo, že show přitahuje mladé diváky – v divácké skupině 15-24 let se podíl pořadu na sledovanosti vyšplhal na 38 %.

Tvoje tvář má známý hlas letos konkurovala taneční soutěži StarDance, kterou ČT začala vysílat v polovině října a strhla tak pozornost diváků více na svou stranu. Tvoje tvář se startem StarDance přišla o pozici sobotní večerní jedničky. Lze odhadovat, že při absenci StarDance by byl výsledek pořadu Tvoje tvář celkově vyšší.

Loňská čtvrtá řada pořadu Tvoje tvář má známý hlas, která se vysílala také v podzimním vysílání od září do listopadu (a která nekonkurovala StarDance), přitáhla v průměru 1,09 mil. diváků 15+, tedy o něco více než letos. Nižší rating platí i o skupině 15-54. V podílu na sledovanosti byly ale výsledky srovnatelné s letoškem (15+: loňský podíl 31,6 %, 15-54: loňský podíl 37,5 %).

-mav-