Pointa z Creative Docku vydává první knihu

středa, 14. listopadu 2018, 11:50 Aktuality, Marketing MediaGuru

Pointa, nakladatelská platforma, propojující autory, kreativce a čtenáře, vydává první knihu Prague Coffee Guide od Veroniky Tázlerové.

Pointa vydává první knihu Prague Coffee Guide, zdroj: Creative Dock.

Pointa vydává první knihu Prague Coffee Guide, zdroj: Creative Dock.

Nakladatelská platforma Pointa, jež vznikla v dílně společnosti Creative Dock, vydává svou první knihu – Prague Coffee Guide od Veroniky Tázlerové, autorky blogu Stylish Coffee. 

Pointa funguje na principu komunity, do které se může přidat každý. Autoři si na platformě mohou vybrat své redaktory, korektory, grafiky, sazeče, ilustrátory či marketéry, spočítat si náklady a získat finance na vydání předprodejem. Zapojit se mohou i čtenáři,  kteří mohou komunikovat přímo s autory a třeba jim v anketě poradit s výběrem obálky. Podpořit je mohou i tak, že si jejich knihy předobjednají, a posunou je tak blíže k publikaci. Předprodej probíhá na webu kupknihu.pointa.cz. 

„Kniha se začne tvořit, až ve chvíli, kdy se předprodejem zaplatí náklady. Díky tomu jdeme do prodeje s černou nulou a dokážeme pracovat se zajímavou marží pro autory, s níž bychom se nechtěli dostat pod 20 %,“ vysvětlila Veronika Mahdalová, jež Pointu řídí. 

Prvním nakladatelským počinem je tedy pražský průvodce Prague Coffee Guide, vybírající 45 kaváren, cukráren, bister a barů. Vyšel v nákladu 1500 kusů. Druhým titulem je román Heleny Kratochvílové Jedna musí z kola ven. K dostání jsou knihy nejen na e-shopu Pointy, ale i v distribuci Albatros Media.

Během pár dní se do oběhu dostane básnická prvotina Robina Hendrycha Inkoustové epolety. Do výroby půjde kniha Marka Dobrého Penis nemá uši. V předprodeji se mohou čtenáři podílet na financování knihy Sebevědomá a zasněná od Terezy Gavroňové, román Prosecco do žíly autorky Niky Mišjakové nebo komiksový sborník Komiksodějky od Terezy Drahoňovské a Štěpánky Jislové. 

V plánu má Pointa nyní až stovku knih. Tematický záběr je široký, od beletrie různých žánrů po odbornou literaturu.

-stk-